Posar un cassó amb aigua al foc, portar a ebullició i escaldeu els tomàquets a l’aigua durant uns instants ; retirar i quan estiguin encara tebis, pelar-los amb cura per no trencar-los. Si abans de coure’ls se’ls fan uns talls en forma de creu a la pell es pelaran millor. Tallar el tomàquet per la base i buidar totalment el seu interior. Reservar, conservant part de la polpa retirada, sense llavors.
En una paella amb oli fregir el pernil ja picat, afegint a continuació les verdures; salteja durant un parell de minuts a foc molt calent i deixar cuinar un minut més a foc mitjà, afegint llavors el brou de carn, l’orenga i la polpa de tomàquet reservada.
D’altra banda, tallar el formatge a rodanxes fines i allargades i afegir-los al saltejat de verdures uns instants, donant un punt de sal. Quan estigui tebi, omplir el tomàquet i mantenir-lo en un lloc càlid.
Per a la vinagreta: barrejar i batre lleugerament l’oli, el suc de llimona i el vinagre, afegint la poma ratllada. Assaonar i finalment, afegir les nous picades. Deixar reposar.
Receptes
Tomàquets farcits de formatge amb vinagreta de nou
Ingredients
Per al tomàquet farcit:
- 4 tomàquets mitjans
- 100gr de mongetes verdes (cuites)
- 1/2 carbassó a daus
- 5 espàrrecs verds filetejats
- 50gr de formatge semicurat
- 20gr de pernil serrà picat
- 4 cullerades d'Oli d'Oliva Verge Extra Borges
- 3 cullerades de brou de carn aigua
- Sal i un pessic d'orenga
Per a la vinagreta:
- 6 cullerades d'Oli d'Oliva Verge Extra Borges
- 2 cullerades de Vinagre de Sidra Borges
- 1 culleradeta de suc de llimona
- 1/4 poma "Granny Smith" ratllada
- 4 Nous pelades i trossejades Borges
- Sal
Par a la cecina cruixent:
- 4 talls de carn salada i fumada
- Unes gotes d'Oli Borgesol
Pas a pas
-
Pas 1