Receptes

Tomàquets farcits de formatge amb vinagreta de nou

60 min

Temps

4 persones persones

Racions

Difícil

Dificultat

4 / 5 (1 votes)

Valoració

Ingredients

Per al tomàquet farcit:

  • 4 tomàquets mitjans
  • 100gr de mongetes verdes (cuites)
  • 1/2 carbassó a daus
  • 5 espàrrecs verds filetejats
  • 50gr de formatge semicurat
  • 20gr de pernil serrà picat
  • 4 cullerades d'Oli d'Oliva Verge Extra Borges
  • 3 cullerades de brou de carn aigua
  • Sal i un pessic d'orenga

Per a la vinagreta:

  • 6 cullerades d'Oli d'Oliva Verge Extra Borges
  • 2 cullerades de Vinagre de Sidra Borges
  • 1 culleradeta de suc de llimona
  • 1/4 poma "Granny Smith" ratllada
  • 4 Nous pelades i trossejades Borges
  • Sal

Par a la cecina cruixent:

  • 4 talls de carn salada i fumada
  • Unes gotes d'Oli Borgesol

Oli verge extra

Borgesol

Vinagre de sidra de poma

Pas a pas

  1. Pas 1

    Posar un cassó amb aigua al foc, portar a ebullició i escaldeu els tomàquets a l’aigua durant uns instants ; retirar i quan estiguin encara tebis, pelar-los amb cura per no trencar-los. Si abans de coure’ls se’ls fan uns talls en forma de creu a la pell es pelaran millor. Tallar el tomàquet per la base i buidar totalment el seu interior. Reservar, conservant part de la polpa retirada, sense llavors.
    En una paella amb oli fregir el pernil ja picat, afegint a continuació les verdures; salteja durant un parell de minuts a foc molt calent i deixar cuinar un minut més a foc mitjà, afegint llavors el brou de carn, l’orenga i la polpa de tomàquet reservada.
    D’altra banda, tallar el formatge a rodanxes fines i allargades i afegir-los al saltejat de verdures uns instants, donant un punt de sal. Quan estigui tebi, omplir el tomàquet i mantenir-lo en un lloc càlid.
    Per a la vinagreta: barrejar i batre lleugerament l’oli, el suc de llimona i el vinagre, afegint la poma ratllada. Assaonar i finalment, afegir les nous picades. Deixar reposar.

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later