Utilitza un motlle per donar forma a l’arròs i aboca quatre parts en una font. Acompanya’l amb els barrets de xampinyó i decora’ls amb una branca de julivert.Utilitza un motlle per donar forma a l’arròs i aboca quatre parts en una font. Acompanya’l amb els barrets de xampinyó i decora’ls amb una branca de julivert.
Receptes
Arròs amb xampinyons
Ingredients
- 300gr d'arròs
- 8 xampinyons grans
- 8 ous de guatlla
- 1 porro
- 1 ceballot
- 2 dents d'all
- 8 espàrregs verds
- Brou de verdures
- Aigua
- Oli d'Oliva Verge Extra Borges
- Sal
- Julivert
Per a la provençal:
- 1 dent d'all
- 2 cullerades de pa ratllat
Pas a pas
-
Pas 1
En primer lloc cal tenir ben nets els xampinyons i separar les tiges dels barrets. Pica el porro molt petit i repeteix l’operació amb la ceba i els alls. Sofregeix-los en una cassola amb 3 o 4 cullerades d’oli. Afegeix les tiges picats. Afegeix-hi l’arròs i aboca una mica més del doble de brou. Corregeix de sal i deixa-ho al foc suau al voltant de 20 minuts.
Cinc minuts abans d’acabar, afegeix els espàrrecs ben picats. Posa aigua a coure a la cassola. Quan arrenqui el bull, escalada els barrets durant 3 minuts. Després, retira’ls del foc. Escorre’ls i col · loca’ls en una safata per enfornar. Casca sobre cada xampinyó un ou de guatlla. En un bol, barreja els ingredients de la provençal, escampar els xampinyons de manera que el rovell quedi neta i gratínalo al forn de 2 a 3 minuts.