En una paella gran daurar la ceba i l’all durant un minut amb l’oli de gira-sol Borgefrit. A continuació afegir les mongetes negres, la cansalada, els embotits, pernil fumat, la carn, sal, pebre negre, el llorer i les dues meitats de la taronja. Tapar i fer a foc lent durant 2 hores o fins que les mongetes estiguin toves. Remenar de tant en tant i afegir mes aigua si ho requereix.
Servir amb taronja, arròs brasiler, iuca etc.
Receptes
Feijoada
Ingredients
- 2 culleres d'Oli de Girasol Borgefrit
- 1 ceba gran tallada
- 4 dents d'all, picats
- 4 tasses de mongetes negres, deixant-les al remull durant la nit
- 1/2 quilo de cansalada salada bullit i tallat en petits daus
- 1 quilo d'embotit portuguès o italià
- 1 quilo de talls de pernil fumat
- 1 quilo de carn tallada en petits daus
- 1/2 culleradeta de sal
- 4 fulles de llorer
- 1 taronja fresca rentada i tallada per la meitat
- 3 litres d'aigua
- 2 taronges tallades a grills per decorar
Pas a pas
-
Pas 1
-
Trucs:
A aquesta recepta li afegirem un toc de taronja. Un producte típic de la nostra zona amb què, a més d’oferir un toc mediterrani, li donarem un sabor fresc i l’enriquirem amb vitamina C que és bona per a la nostra vista, pell, oïda, aparell respiratori … entre d’altres moltes propietats. Al mateix temps que ens ajudarà en la digestió en ser un producte desgreixant. Perfecte per a un plat tan contundent.