En una paella amb oli d’oliva verge extra, salta la ceba fins que sigui daurada. Un cop llesta, tira-hi els xampinyons tallats a trossos petits i cuina-ho tot junt. Salpebre-ho.
Receptes
Croquetes de xampinyons
Ingredients
- 1 ceba petita
- 200 g de xampinyons
- 2 cullerades de mantega
- 75 g de farina
- 400 ml beguda vegetal de nou Borges Natura
- Un raig d’oli d’oliva verge extra Borges
- Un pessic de nou moscada
- 100 g de pa ratllat
- 2 ous
- Sal
- Pebre negre
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Afegeix-hi la mantega i, quan ja s’hagi fos, incorpora-hi la farina a poc a poc. Cuina-ho durant 5 minuts sense parar de remenar.
-
Pas 3
Quan la farina s’hagi torrat, aboca-hi la llet (si és tèbia, millor) i ves remenant fins a aconseguir la textura desitjada. Pots jugar amb la quantitat de llet segons si prefereixes unes croquetes més cremoses o més denses. També pots substituir la beguda vegetal de nou per llet. Afegeix-hi la nou moscada.
-
Pas 4
Deixa refredar la massa i guarda-la a la nevera durant unes hores.
-
Pas 5
Munta les croquetes i arrebossa–les amb ou i pa ratllat.
-
Pas 6
Fregeix-les en una paella amb oli d’oliva verge extra abundant, de manera que quedin cobertes del tot, a uns 170 ºC. Retira–les i posa-les damunt de paper de cuina perquè n’absorbeixi l’excés d’oli.