Blog

Tres receptes de pasta si estàs fent règim

13 Gener 2016

Deixant enrere aquest fals mite que la pasta engreixa, et portem tres receptes saludables i saboroses que són perfectament adequades per a èpoques en què toca posar-se a règim.

Tres receptes i tres consells que no has de perdre de vista: prepara-la al dente (menor índex glucèmic, més feina per mastegar i més temps per digerir-se), tria també versions integrals (més nutrients i major aportació en fibra) i evita prendre-la per sopar (per assegurar-nos que es consumeix l’energia que aporta). Dit això, a cuinar!

Farfalle amb alvocat i salmó

L’alvocat i el salmó són productes rics en àcids grassos omega-3, en vitamines i minerals com el magnesi, el potassi i el zinc. Energia saludable que en aquesta recepta combinem amb farfalle; pasta que courem en aigua i sal, i que aromatitzarem amb un rajolinet d’oli de pell de llimona un cop escorreguda.

Incorporem l’alvocat fresc i trossejat. I el salmó el podem utilitzar tant fumat com fresc, depèn de si preferim una versió freda o tèbia del plat. En aquest cas trossegem la peça de salmó en daus i la saltegem a la paella amb sal i una miqueta de coriandre.

Penne amb verdures al forn

Per a aquesta recepta podem triar les verdures que més ens agradin: espàrrecs verds, carbassó, albergínia, pastanaga… Les rentem bé, trossegem i les disposem en una safata de forn al costat d’un parell de tomàquets frescos. Salpebrem, ruixem amb un rajolinet d’Oli d’Oliva Verge Extra i ho posem al forn a 200º uns 25 minuts.

Recorda’t d’anar movent la verdura de tant en tant.

D’altra banda, coem els penne en força aigua amb sal. Els escorrem i els saltegem un parell de minuts a la paella amb una miqueta d’Oli aromàtic de bitxo i cardamom. Un cop saltejats, els servim amb les verdures.

Espaguetis amb llagostins a la soja

Pelem i tallem ceba en trossos més o menys grans. Rentem i reservem les puntes d’un manyoc d’espàrrecs verds. Ho incorporem tot a un wok o paella, prèviament greixada amb Oli d’Oliva Verge Extra, amb els llagostins frescos pelats. Quan ja estigui gairebé llest, afegim la salsa de soja i ho movem un parell de minuts.

És el moment d’incorporar els espaguetis, prèviament cuits i ben escorreguts, perquè agafin tot el sabor i l’aroma del saltejat. Un senzill toc que permet viatjar del Mediterrani a l’Orient.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later