Sempre us animem que convideu els menuts de casa a entrar a la cuina, que s’empastifin amassant, tastin i decorin. Ho fem perquè considerem que és important que tinguin una educació sensorial i nutricional des que són nens; una vinculació emocional amb la cuina que segur que agrairan de grans. T’expliquem per què:
Saber d’on ve el que arriba a taula
Ni el pollastre té forma de nugget ni els espinacs broten en llauna. Sembla de bojos però no ho és tant si veiem que els nens d’avui tenen molt menys contacte amb la natura, l’hort i l’origen del producte que les generacions anteriors. Una tarda de cuina en família pot començar coneixent els diferents ingredients de la recepta que prepararem. Com neixen, quan es recullen o quina forma tenen abans de cuinar-los poden ser algunes preguntes per respondre.
Què son les proteïnes? I els carbohidrats?
Descobrir quina composició nutricional té és un pas més en el coneixement del producte. Familiaritzar-se amb els diferents grups d’aliments i quina funció fan en el nostre cos els ajudarà a entendre les seves pròpies necessitats nutricionals en un futur, així com valorar la importància d’una dieta equilibrada i les racions que són recomanables de cada grup.
Cuina casolana vs. precuinats del súper
Si cuinar a casa és una rutina i els hi involucres hi haurà moltes més possibilitats que repeteixin el patró quan es facin grans. Enregistraran gustos a la seva memòria, sentiran nostàlgia per aquell plat de la seva infància, valoraran una salsa de tomàquet casolana o una crema de verdures que no té res a veure amb les de bric. En sabran més, compraran millor i valoraran el temps i dedicació que requereix un menú preparat a casa.
Salut per al futur
No ens cansem de dir que l’alimentació és salut i és prevenció. Si aconsegueixes que la cuina sigui un joc per a ells en què aprenguin, preguntin, es taquin i no s’estiguin de provar o imaginar, estaràs fent molt per al seu futur. I no només prevenir la cada cop més preocupant obesitat infantil, sinó també problemes cardiovasculars derivats d’una mala alimentació, trastorns de conducta o afeccions com la diabetis o el colesterol.