Encara no tens a casa una bona col·lecció de Mason Jars, aquells potets de vidre on podem desar des d’amanides fins a cremes, sopes i batuts? Doncs no sabem què esperes per aconseguir-ne uns quants i treure’n profit. Però compte, no ens interpretis malament: no volem dir que els facis servir de gerro, per més bufons que siguin. Posa’t el davantal i prepara alguna d’aquestes receptes!
Smoothie de plàtan, nous i canyella
Ingredients:
– Un got gran de beguda de nous
– Un plàtan ben madur
– Tres cullerades de mel
– Un pessic de canyella
Bat tots els ingredients junts fora de la canyella, que afegiràs al final. Si és temporada de maduixes i en tens a casa, no dubtis a afegir-ne: donaran al batut un toc rosat que el farà encara més irresistible.
Smoothie verd detox “amb tot”
Ingredients:
– Mig alvocat
– Un rajolí de suc de llima acabat d’esprémer
– 100 ml de beguda de nous
– Una cullerada de sucre panela
– Un kiwi
– Mitja poma verda
– Un xic d’api
Bat tots els ingredients, prèviament pelats i trossejats, i guarda’ls de seguida a la teva Mason Jar. És un smoothie lleuger i nutritiu, ideal por dur a la bossa i prendre’l, per exemple, després d’una esgotadora sessió de gimnàs.
Crema de carabassa i carbassó amb beguda de nou
Ingredients:
– 2 carbassons petits
– 1 carabassa mitjana
– 2 patates mitjanes
– 1 porro
– Un pessic de nous moscada
– Un raig d’oli d’oliva verge extra
– 150 ml de beguda de nous
Sofregeix els porros a foc lent en una cassola amb oli d’oliva verge extra. Quan estiguin dauradets, afegeix la carabassa trossejada i sofregeix uns minuts més. A continuació, afegeix el carabassó tallat a rodanxes, sogregeix una estona més juntament amb els ingredients anteriors i cobreix la mescla amb la beguda de nou. Afegeix les patates, cou-ho tot durant 20 minuts i, un cap llest, tritura-ho amb un pessic de nou moscada. Serveix acompanyat d’uns crostons de pa.