Escalfa la mantega, juntament amb un parell de cullerades d’oli d’oliva verge extra, en una paella fonda o en una cassola. Ofega-hi la ceba fins que es dauri.
Receptes
Croquetes d’espinacs
Ingredients
- 250 g d’espinacs
- 30 g de mantega
- 1 ceba mitjana
- 60 g de farina
- 500 ml de beguda de nou Borges
- Oli d’oliva verge extra Borges
- Un pessic de nou moscada
- Sal i pebre al gust
- 3 ous
- 200 g de pa ratllat
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Afegeix-hi els espinacs tallats a trossos i cuina’ls durant uns minuts, fins que s’estovin.
-
Pas 3
Tira-hi la farina a poc a poc i ves cuinant-la, sense parar de remenar, fins que quede cuita.
-
Pas 4
Aboca-hi, a poc a poc, la beguda de nou calenta. Afegeix-hi la sal, el pebre i la nou moscada. És important que la beixamel quedi més aviat líquida, ja que s’anirà solidificant en el procés. Per aconseguir-ho, hi pots afegir més beguda vegetal, si cal.
-
Pas 5
Deixa reposar la massa a la nevera durant unes hores (si és d’un dia per l’altre, millor).
-
Pas 6
Per fer les croquetes sense que la massa se t’enganxi a les mans, pots fer servir uns guants de làtex. Quan ja les hagis format, arrebossa-les amb ou i pa ratllat, en aquest ordre.
-
Pas 7
Fregeix les croquetes de tres en tres en un cassó amb oli d’oliva verge extra abundant. Escorre-les sobre paper de cuina i serveix-les ben calentes.