Una bona idea per fer servir el vinagre de Mòdena en les postres és elaborar una deliciosa compota de fruita de la temporada.Això ens permetrà aprofitar la fruita al màxim i evitar que es faci malbé, a banda de personalitzar les nostres postres tant com ens vingui de gust.
Només has de rentar i trossejar la fruita —les maduixes solen ser les reines, però pots provar-ho amb figues, préssec, poma, pera, taronja…—, posar els trossos de fruita en una paella a foc baix i anar-hi afegint ragetsde vinagre balsàmic progressivament, remenant tota l’estona (calcula una cullerada sopera de balsàmic per cada 150 g de fruita, aproximadament). Després incorpora-hi aigua calenta fins a cobrir la fruita, afegeix-hi una cullerada de sucre i, sense deixar de remenar, cou-ho a foc lent, assegurant-te sempre que la mescla no s’agafi.
Ja tens la compota llesta! Ara la pots fer servir en les teves postres de les maneres més diverses. És perfecta per cobrir un brownieo un pastís de formatge, un crumble, un apfelstrudel o un flamant apple pie. També pot servir de farcit d’un pa de pessic o acompanyar una poma al forn, o te la pots menjar sola amb un punt de canyella i una mica de formatge fresc.