Creus que no és possible elaborar un meravellós menú de cap d’any sense passar-se de calories? Apunta’t aquesta proposta per a un sopar complet de comiat de l’any i veuràs que la bàscula ni ho nota.
APERITIU
Aposta pel llom i el pernil ibèrics (la seva aportació de greix és més baixa que la d’altres embotits), per formatges tous (que poden tenir fins a la meitat de greix que els curats; què et sembla una burrata?), xips de verdures, sashimi, guacamole i, per descomptat, mariscos sense salses que n’emmascarin el sabor i aportin calories innecessàries.
ENTRANT
Lasanya vegetal lleugera
Escull espinacs, panses i pinyons i salteja’ls amb formatge fresc, sal i pebre al gust. D’altra banda, elabora una beixamel superlleugera: substitueix la mantega per oli d’oliva verge extra i la llet per un brou de verdures lleuger. Assegura’t que els formatges que tries per gratinar són de bona qualitat, i ja tindràs un entrant boníssim, amb una interessant aportació vegetal en aquestes dates en què acostumem a oblidar-nos una mica dels productes de l’hort.
PLAT PRINCIPAL
Filet de porc amb poma, pastanaga i menta
Com que és una carn magra, el filet de porc ens permetrà sopar bé sense passar-nos amb les calories, sempre que no ens excedim amb les quantitats. Si el preparem al forn, el podem acompanyar d’una senzilla (i deliciosa) guarnició: n’hi ha prou de ratllar les pomes i les pastanagues i col·locar-les en un bol amb la menta tallada a la juliana. Elaborem una salsa amb oli, iogurt natural, sal i pebre i la barregem amb les pomes i les pastanagues. Servim la guarnició freda acompanyant la carn.
POSTRES
Després de menjar tant, a ningú li venen de gust unes postres contundents i calòriques. Què et sembla una taronja ben tallada i presentada abans de passar als dolços de Nadal? Aquí sí que només ens queda donar un consell: molta, molta moderació amb els torrons, ja que és on recaurà la càrrega calòrica de l’àpat.