Comencem per la vinagreta, perfer lligar tots els sabors: mesclem l’oli d’oliva intens amb el suc de mitja llimona, un pessic de salipebre i les nous esmicolades. Ho reservem.
Receptes
Amanida de pasta amb sardines i vinagreta d’oli d’oliva intens
Ingredients
- 1 manat d’espàrrecs silvestres
- 400 g de sardines netes
- 320 g de pasta
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Per a la vinagreta:
- 75 ml d’oli fresc de temporada
- Llimona
- Sal
- Pebre negre
- Nous
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
A part, saltem els espàrrecs a la paella amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra. Quan hagin passat un parell de minuts, hi afegim les sardines i deixem que cogui 5 minuts més, remenant-ho amb cura perquè el peix no s’esmolli. Ho corregim de sal i ho reservem.
-
Pas 3
Mentre, coem la pasta, que haurem d’escórrer quan encara faltin un parell de minuts perquè sigui cuita del tot.
-
Pas 4
Mesclem en una plata la pasta, els espàrrecs, les sardines i la vinagreta i servim l’amanida tèbia o freda.
-
Consell:
Si fem servir pasta fusilli, quedarà una amanida més homogènia.