Aquí us deixem una proposta per elaborar un menú de Setmana Santa lliure de proteïna animal i amb un petit toc dolç que ens farà morir d’amor.
De primer, sopa d’all
Aigua, oli d’oliva verge extra, pa, pebre vermell, llorer i ou escaldat. Aquests són els ingredients amb què elaborarem una sopa castellana o sopa d’all, un plat reconstituent molt típic de les processons de Castella i Lleó. Boníssim!
De segon, bacallà al pilpil
Són pocs els secrets que té aquesta recepta en què el bacallà va acompanyat d’oli d’oliva verge extra, all i un punt de bitxo. Un d’aquests secrets és que el peix sigui de bona qualitat i estigui ben dessalat. La resta és bufar i fer ampolles!
I de postres, torrijas!
Històricament, s’han preparat plats deliciosos amb el pa que sobrava, des de la llet fregida (has provat mai d’elaborar-la amb beguda vegetal?) fins a les migas o el púding, per no parlar d’aquesta delícia ensucrada que trobem a nombrosos restaurants i a tantes llars durant la Setmana Santa. Prova d’elaborar la torrija amb beguda d’ametlla i reduir la quantitat de sucre: serà molt més lleugera.