Que el vinagre balsàmic és un aliat de primera categoria per a les nostres amanides ho sabem ja fa temps. Però de vegades se’ns esgoten les idees i no se’ns acut com donar-hi nous usos. Et proposem algunes fórmules per a preparar vinagretes amb aquest ingredient com a protagonista: una bona dosi de swing a les teves amanides!
Per als clàssics
Mostassa, mel i vinagre de Mòdena, un raig d’oli d’oliva verge extra, un pessic de sal i tindràs llesta aquesta vinagreta tot terreny que combina amb qualsevol plat.
Per als atrevits
Oi que el teu paladar et demana emocions fortes constantment? Fes-lo feliç amb aquesta vinagreta a base de vinagre de Mòdena, salsa de soja, oli d’oliva i llavors de sèsam torrades. Perfecta amb amanides d’arròs o de quinoa i amb noodles. No dubtis a rebaixar-la amb una mica d’aigua si et queda massa potent.
Per als gurmet
Suc de taronja, vinagre de Mòdena, una culleradeta de mostassa i un pessic de pebre negre. Amb aquesta vinagreta, refrescant a més no poder, donaràs un toc fresc i sibarita a qualsevol recepta. Ideal en amanides amb germinats i amb fuites com ara maduixes o poma.