Pren-ne nota, perquè aquesta amanida freda de pasta, a més de ser boníssima i nutritiva, la podreu cuinar en família i passar una bona estona. La base són uns penne de qualitat, que heu de coure d’acord amb les instruccions del fabricant (deixa que siguin les criatures qui s’encarreguin de controlar el cronòmetre per vigilar els tempos de cocció).
Seguiu amb uns pits de pollastre tallats a daus petits, ben cuinats a la paella amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra (sense passar-se). Després, unes pastanagues ratllades, que segurament els petits s’aniran menjant crues a mesura que cuineu, però ja és això. Afegiu-hi també una mica de formatge feta (només una mica, ja que té un gust molt fort), unes quantes olives negres… i tindreu llesta l’amanida!
Ara l’heu de deixar refredar, condimentar-la-la amb vinagreta mediterrània (amb olives, tomàquet, orenga i vinagre de xerès) i decorar-la amb nous trossejades.