Sorprèn els teus amics i familiars amb aquesta recepta de Halloween!
Receptes
Galetes de poma de Halloween

Ingredients
Per a la cobertura de caramel
- 45 g de mantega vegetal (o oli de coco)
- 30 ml de mel
- Un pessic de sal
- 30 g de mantega de cacauet
- 30 ml de beguda de nou Borges
Per a la barreja de poma
- 3 pomes Fuji grosses
- 1 culleradeta de canyella
- Un pessic de nou moscada
- Un pessic de sal
- 20 ml de vinagre de sidra de poma Borges
- 100 ml d’aigua
Per a les galetes
- 100 g de mantega a temperatura ambient
- 150 g de sucre morè
- 1 ou
- 300 g de farina de blat
- Un pessic de sal
- ¼ de culleradeta de bicarbonat
- Una culleradeta de canyella en pols
Pas a pas
-
Pas 1
La cobertura de caramel
Fon la mantega vegetal en un cassó petit. Afegeix-hi la mel i un pessic de sal i bat-ho bé. Incorpora-hi la mantega de cacauet i continua batent-ho fins que la barreja s’espesseixi. Retira el cassó del foc i aboca-hi la beguda de nou a poc a poc, fins a aconseguir una barreja suau i brillant. Reserva-ho.
-
Pas 2
La barreja de poma
Posa en un cassó les pomes, pelades i tallades a dauets, juntament amb les espècies, la sal, el vinagre de sidra de poma i l’aigua. Cuina-ho a foc mitjà-baix perquè les pomes quedin tendres i el líquid es redueixi fins a formar-se una compota. Deixa-ho refredar.
-
Pas 3
Les galetes
Bat la mantega juntament amb el sucre morè per obtenir una barreja cremosa. Afegeix-hi l’ou i la mescla de poma (uns 150 g). Barreja-ho bé.
En un altre recipient, tamisa la farina, la sal, el bicarbonat i la canyella. Incorpora-hi de mica en mica la barreja de mantega i sucre fins a obtenir una massa homogènia.
Escalfa el forn a 180 °C. Fes boletes de massa i posa-les en una safata de forn folrada amb paper. Forneja-ho durant 12-15 minuts i deixa-ho refredar sobre una reixeta.
-
Pas 4
Cobreix cada galeta amb la cobertura de caramel i empolvora-les amb una mica de canyella per al toc final.