Una recepta absolutament deliciosa, amb el caramel que li aporta la dolçor i el vinagre de poma la frescor.
Receptes
Barretes de caramel i poma
Ingredients
Per a la cobertura
- 1 tassa de vinagre de poma Borges
- 1 tassa de sucre morè
- 1 branca de canyella
- 500 g de formatge crema
- 3 ous
Per a la barreta
- 225 g de galetes de gingebre
- 125 g de mantega
Pas a pas
-
Pas 1
Escalfa el forn a 180Â ÂşC.
-
Pas 2
En un cassĂł, bull el vinagre de poma i el sucre juntament amb la branca de canyella fins a obtenir un almĂvar. Deixa-ho al foc -ho com a mĂnim 10 minuts, fins a reduir el lĂquid, que ha de quedar espès. Retira la rama de canyella i deixa-ho refredar a temperatura ambient.
-
Pas 3
Engreixa amb oli d’oliva verge extra un motlle de forn no gaire fons. Tritura les galetes juntament amb la mantega fosa fins que quedin ben moltes. Col·loca-les al motlle i pressiona bé amb els dits per aconseguir una capa fina i compacta.
-
Pas 4
Mescla el formatge crema amb els ous batuts fins a obtenir una crema espesa. Afegeix a la mescla l’almĂvar de sidra de poma i mescla-ho tot per integrar bĂ© els ingredients.
-
Pas 5
Vessa la crema obtinguda damunt de la crosta de galeta i posa-ho al forn fins que la part superior es dauri, uns 45 Â minuts aproximadament.
-
Pas 6
Retira-ho del forn i deixa-ho refredar del tot abans de tallar-ho en barretes individuals.