Una recepta perfecte per a àpats amb amics o familiars. Serveix-la com a aperitiu o entrant!
Receptes
Focaccia festiva amb olives, nous i herbes aromàtiques

Ingredients
- 500 g de farina de blat
- 7 g de llevat sec
- 10 g de sal
- 350 ml d’aigua tèbia
- 60 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
- 120 g d’olives trossejades (verdes o negres)
- 80 g de nous Pizarro Borges
- 1 culleradeta de romaní fresc
- Sal en escates per acabar
Pas a pas
-
Pas 1
En un bol, mescla la farina de blat, el llevat i la sal. Afegeix-hi l’aigua tèbia i l’oli d’oliva i mescla de nou fins a obtenir una massa humida i enganxosa.
-
Pas 2
Amassa-ho uns minuts i deixa reposar la massa, tapada amb un drap de cuina sec, durant una hora aproximadament o fins que dupliqui el seu volum.
-
Pas 3
Posa la massa sobre una safata ben oliada i estén-la amb les mans. Fes-hi clotets amb el tou dels dits.
-
Pas 4
Escampa-hi per damunt les olives, les nous Pizarro lleugerament picades i el romaní. Pressiona lleugerament perquè s’integrin en la massa i ruixa-ho amb un rajolí d’oli d’oliva.
-
Pas 5
Deixa-ho reposar 20 minuts més mentre escalfes el forn a 220 °C.
-
Pas 6
Cou la focaccia 20-25 minuts, fins que sigui daurada i cruixent. Quan l’hagis tret del forn, posa-hi sal en escates i un rajolí extra d’oli d’oliva verge extra.

