Receptes

Focaccia festiva amb olives, nous i herbes aromàtiques

120 min

Temps

4 persones

Racions

Fàcil

Dificultat

0 / 5 (0 votes)

Valoració

Focaccia festiva amb olives, nous i herbes aromàtiques

Una recepta perfecte per a àpats amb amics o familiars. Serveix-la com a aperitiu o entrant!

Ingredients

  • 500 g de farina de blat
  • 7 g de llevat sec
  • 10 g de sal
  • 350 ml d’aigua tèbia
  • 60 ml d’oli d’oliva verge extra Borges
  • 120 g d’olives trossejades (verdes o negres)
  • 80 g de nous Pizarro Borges
  • 1 culleradeta de romaní fresc
  • Sal en escates per acabar

Oli d’oliva verge extra

Nou en gra Pizarro

Pas a pas

  1. Pas 1

    En un bol, mescla la farina de blat, el llevat i la sal. Afegeix-hi l’aigua tèbia i l’oli d’oliva i mescla de nou fins a obtenir una massa humida i enganxosa.

  2. Pas 2

    Amassa-ho uns minuts i deixa reposar la massa, tapada amb un drap de cuina sec, durant una hora aproximadament o fins que dupliqui el seu volum.

  3. Pas 3

    Posa la massa sobre una safata ben oliada i estén-la amb les mans. Fes-hi clotets amb el tou dels dits.

  4. Pas 4

    Escampa-hi per damunt les olives, les nous Pizarro lleugerament picades i el romaní. Pressiona lleugerament perquè s’integrin en la massa i ruixa-ho amb un rajolí d’oli d’oliva.

  5. Pas 5

    Deixa-ho reposar 20 minuts més mentre escalfes el forn a 220 °C.

  6. Pas 6

    Cou la focaccia 20-25 minuts, fins que sigui daurada i cruixent. Quan l’hagis tret del forn, posa-hi sal en escates i un rajolí extra d’oli d’oliva verge extra.

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later