Per preparar la salsa de cúrcuma, simplement batem tots els ingredients junts. Reservem.
Tallem el bròcoli, el bullim durant 5 minuts i l’escorrem. Piquem la ceba, l’all, les nous i la molla de pa. Barregem tots els ingredients en un bol. Salpebrem. Deixatem un ou, l’afegim a la mescla i remenem bé. Fem boles, les submergim en un altre ou batut i les arrebossem amb el pa ratllat.
Disposem les mandonguilles damunt d’una safata de forn i introduïm al forn, a 180º C, durant uns 15 minuts. Servim sobre la salsa de cúrcuma.
Receptes
Boles de bròcoli amb salsa de cúrcuma
Ingredients
Per a les boles de bròcoli
- 500 g de bròcoli
- 100 g de nous
- 150 g de molla de pa
- ½ ceba
- 1 gra d’all
- 2 ous
- Pa ratllat
Per a la salsa de cúrcuma
- 50 g de iogurt grec
- 50 g de tahina
- 40 g d’oli orgànic Borges
- 40 g d’aigua
- Una cullerada de postres de cúrcuma
- Mig gra d’all
- Un pessic de sal
- Pebre negre
Pas a pas
-
Pas 1
-
Trucs:
- Perquè el bròcoli quedi cruixent i de color verd intens, el bullirem cinc minuts i el refrescarem immediatament amb aigua i gel: així interromprem la cocció.
- Si t’agrada el bròcoli ben cuit i no vols que perdi color, pots afegir una culleradeta de bicarbonat a l’aigua de cocció.
- Si tens pressa, i si comptes amb una bona tapa apta per coure al microones, aprofita aquesta àgil tecnologia per preparar el bròcoli. Posa’l tallat en un recipient, tapa’l bé i cou-lo a la màxima potència durant tres minuts.
- El tall gruixut del bròcoli també es pot menjar, pelat amb ajuda d’un pelador, tallat a làmines i després a daus i afegit a la cocció de les flors.
- La tahina és pasta de sèsam i es fa servir molt a tota la conca mediterrània. És imprescindible en l’hummus. Si no en tens a l’abast, pots tirar d’oli o llavors de sèsam.
- Les nous tenen un gran poder antioxidant, ja que aporten molts àcids grassos omega 3, imprescindibles per a una bona neteja de les nostres artèries. Els experts en nutrició aconsellen un consum mínim de tres nous diàries. Pren-les per esmorzar, com a complement del teu iogurt. A l’hora de dinar seran un acompanyament ideal a les amanides. I a mitja tarda, quan t’agafi el desmai, seran el millor refrigeri.