Verd. Panellets de Te matcha
En un recipient posem tots els ingredients i pastem fins aconseguir una massa llisa i verda. Fem boletes, els fem un foradet en la part superior i enfornem 8 minuts a 180ºC amb calor inferior i superior. És important vigilar que no es cremin perquè conservin el seu color verd.
Fem la crema, en un recipient batem l’ou i el sucre fins blanquejar, això vol dir fins que augmenti de volum i prengui un color blanquinós. Afegim la mantega fosa i seguim batent fins que la crema sigui esponjosa i espessa. Dissolem el te matcha en una mica d’aigua tèbia. Afegim a la crema i batem fins que agafi el color que ens convé.
Quan els panellets siguin freds, omplim els foradets amb la crema de te matcha.
*podem potenciar el color amb unes gotes de colorant verd
Taronja. Panellets de carbassa
Fem la melmelada. En un cassó posem la carbassa tallada, el suc de llimona, l’aigua i el sucre. Coem, a foc lent, durant uns 30 minuts. Triturem bé. Reservem.
Ara fem la massa dels panellets taronja. Posem la carbassa tallada a daus en un recipient amb tapa apte per a microones i coem durant deu minuts, a potència mà xima.
En un recipient posem la carbassa aixafada amb una forquilla, l’ametlla mòlta, el coco ratllat i el sucre. Pastem amb les mans fins homogeneïtzar tots els ingredients i en fem boletes. Les arrebossem amb sucre glass i enfornem amb calor inferior i superior a 180ºC durant deu minuts.
Fora del forn, hi posem una mica de melmelada de carbassa a cada foradet.
Vermell. Panellets de maduixa
Barregem l’ametlla mòlta amb el sucre, la clara d’ou, les gotes de colorant i 50 g de melmelada de maduixa. Pastem fins aconseguir una massa llisa. Fem boletes, les arrebossem amb sucre glass i fem un forat a la part superior. Enfornem a 180ºC amb calor inferior i superior uns deu minuts.
Fora del forn posem una mica de melmelada de maduixa en el foradet.