Comencem per sofregir les cebes picades a foc lent amb un raig d’oli d’oliva, uns deu minuts llargs fins, que es daurin. Afegim els bolets i deixem que es coguin a foc mitjà fins que perdin l’aigua.
Batem els ous amb la nata i hi afegim les herbes provençals, sal i pebre.
En un motlle de plum cake disposem les tires de bacó seguint la forma del motlle. Col·loquem una capa de pa de motlle. Damunt hi posem una capa de bolets amb sofregit, una altra de pa de motlle, els bolets amb sofregit, pa de motlle i així successivament, fins arribar a omplir el motlle de plum cake i procurant acabar amb bacó. Hi vessem la nata amb ou i esperem que tot el pa s’amari bé. Tanquem amb unes làmines més de bacó. Ho tapem amb paper d’alumini i ho coem al bany maria durant 90 minuts a 150º C.
Per a la salsa: netegem els porros i els piquem ben fins. Els ofeguem amb mantega i un pessic de sal. Afegim el brou vegetal i deixem que tot plegat es redueixi a la meitat. Després ho triturem i ho colem per obtenir una textura molt fina.
Desemmotllem la terrina, la tallem a llesques i la servim amb la salsa ben calenta.