Blog

Cinc claus per a una dieta equilibrada

15 Juny 2021

Dieta Equilibrada

Una dieta equilibrada és un dels pilars d’una vida saludable, ja que t’ajuda a evitar el sobrepès i l’obesitat, els quals són factors de risc a l’hora de patir diabetis i altres alteracions cardiovasculars. Et recordem com seguir-la.

1 – Consumeix aliments amb tots els tipus de nutrients (proteïnes, carbohidrats i lípids); sobretot, fruites, verdures i hortalisses fresques.

2 – Evita l’alcohol i el tabac. Cal que expliquem per què???

3 – Redueix els aliments amb molta sal, amb molt de sucre i/o amb greixos saturats, els dolents. Tampoc cal dir res més.

4 – Apunta’t a l’oli d’oliva verge extra. Conté àcids grassos monoinsaturats (àcid oleic), vitamina E (antioxidant), fitosterols (redueixen el colesterol) i compostos fenòlics (antioxidants). Són moltíssims els estudis científics que avalen els seus beneficis per a la salut.

5 – Tira de fruita de closca. Ho diu l’OMS! Nous, ametlles, avellanes, festucs… posseeixen un elevat contingut en proteïnes, antioxidants, fibra, minerals i vitamines B i E, així com greixos monoinsaturats i poliinsaturats, que contribueixen a la disminució del nivell de colesterol LDL, a la reducció dels triglicèrids i a la coagulació de la sang, i milloren la salut dels vasos sanguinis.

 

Entrades relacionades

Blog
El millor glacejat per a les teves verdures

El millor glacejat per a les teves verdures

Blog
Per què serveix el vinagre de poma?

Per què serveix el vinagre de poma?

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later