L’upma és un plat típic de l’Índia que es pren sovint com a esmorzar i està fet normalment a base de quinoa. El dal (també dhal o daal) és un terme molt comú al sud d’Àsia per denominar els llegums als quals s’ha tret la pellofa.
Abans d’utilitzar la quinoa, és molt important rentar-la bé. La posem en remull en un recipient amb aigua durant un mínim de 30 minuts. Després l’assequem bé i la reservem.
Pelem les pastanagues i les tallem a dauets. Pelem la ceba i l’all i ho piquem. Posem un raig d’oli en una paella i hi posem els dals, les llavors de comí i de mostassa.
Quan els dals siguin daurats hi afegim els pèsols i la resta de verdures tallades a trossets, i unes fulles de curri. Ho saltem un parell de minuts més i hi afegim l’aigua i la sal.
Quan bulli l’aigua, afegim la quinoa que teníem ja neta i reservada i baixem el foc al mínim. Deixem que es cogui tot el conjunt tapat entre 10 i 12 minuts, esperant fins que l’aigua s’hagi absorbit.
Apaguem el foc, remenem el conjunt i deixem reposar la quinoa 5 minuts.