Receptes

Briuats d’albercocs secs i albergínia

50 min

Temps

8 persones persones

Racions

Mitjana

Dificultat

0 / 5 (0 votes)

Valoració

Ingredients

  • 3 albergínies
  • 1 ceba mitjana
  • 1 gra d’all
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 1 culleradeta de comí
  • 1 culleradeta de pebre
  • 1 culleradeta de canyella (opcional)
  • 1 manat de julivert fresc, picat
  • 125 g d’albercocs secs (orellanes)
  • 1 grapat d’avellanes
  • 10 làmines de pasta fil·lo o pasta brick o pasta de full
  • 1½ culleradetes de sal
  • 4 cullerades d’oli d’oliva

Per als briouats

  • 4 cullerades de mantega
  • Oli d’oliva

Oli verge extra

Pas a pas

  1. Pas 1

    En aquesta recepta farem un plat d’inspiració marroquina, uns briuats triangulars farcits d’albercocs secs i albergínia.

    Tallem les albergínies per la meitat i les salem perquè treguin la seva acidesa. Les deixem reposar uns 15 minuts i després les rentem i assequem. Les tallem a dauets i reservem.
    Piquem la ceba i el gra d’all i ho sofregim en un raig d’oli d’oliva a foc lent, fins que la ceba estigui tendra sense agafar color, uns cinc minuts.
    Afegim els dauets d’albergínia i saltegem. Fora del foc hi afegim les avellanes picades, el julivert picat, el comí i el pebre vermell. Filetegem els albercocs secs i els mesclem amb la preparació de les albergínies i reservem.

    Per doblegar els briuats
    Els briuats tenen forma de triangle. Comencem agafant una fulla de pasta fil•lo i la pintem de mantega fosa amb l’ajut d’un pinzell. Tallem la fulla en tires llargues simètriques, com si fos un rectangle allargat. A la part superior de cada tira hi posem un cullerada del nostre farcit. Dobleguem cap a la dreta, després cap a l’esquerra i anem repetint fins que tinguem un triangle. Els fregim en força oli d’oliva.

    Una altra opció menys calòrica seria preparar-los al forn sobre una safata coberta amb paper vegetal. En aquest cas, els pintem lleugerament amb una mica de mantega i els posem al forn a 180 ºC durant 15 minuts fins que agafin color.

  2. Trucs:

    • Atreveix-te amb tot tipus de farcits. Els briuats són perfectes per reciclar les restes. Et queden unes verdures, una mica de pollastre rostit, o una mica de peix? Enrotlla-ho en una làmina de pasta fil•lo i ja tens un nou plat deliciós!
    • Si no trobes pasta fil•lo, no passa res. Pots fer servir pasta brick o pasta de full. Si optes per la pasta de full, la pots pintar amb ou batut i coure-la al forn a 180 ºC durant 20 minuts.
    • Encara que sembli molt elaborada, és una recepta senzilla i molt vistosa. És ideal per a sopars informals i una bona estratègia per introduir verdures als nens.
    • Si no vols que tingui aromes orientals, no hi posis comí. És una espècia molt gustosa però molt perfumada.

No hi ha res millor que tenir la recepta a la cuina per a començar!

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later