En una paella amb oli sofregir la ceba. Afegir el tomàquet i el vi, i cuinar 5 minuts a foc alt.
Receptes
Moussaka
Ingredients
- 600gr de carn de o xai (o vedella)
- 3-4 albergínies grans
- 3-4 patates grans
- 2 cebes petites
- 400 gr. de tomàquet a trossos
- Oli d'oliva Verge Extra Borges
- Sal
- Pebre
- 3 culleradetes de canyella
- 125 gr. de formatge ratllat Emmental
- 1 gotet de vi blanc
Per a la salsa beixamel:
- 1 cullerada de mantega
- 1 cullerada de farina
- ½ litre de llet sencera
- Nou moscada
Pas a pas
-
Pas 1
-
Pas 2
Afegir la carn picada, la sal, canyella i pebre negre, barrejar bé i cuinar 5 minuts a foc alt. Després baixar i coure (en total 25-30 min).
En cas de no haver-la comprat ja preparada, aprofitarem per fer la beixamel. Per a això posem una cullerada de mantega en una cassola i quan s’hagi fos hi afegim la farina i la sofregim perquè no tingui gust de cru. Anem afegint la llet a poc a poc i remenant sense parar i anirà espessint. Afegim també la nou moscada mòlta. -
Pas 3
Mentre, tallem les patates a rodanxes d’1 cm i les albergínies a 0,5 cm aproximadament. Aquestes últimes les posarem a suar perquè deixin anar el líquid amarg que contenen. Per fer-ho les salem bé per ambdós costats i les posem en un bol o escorredor, durant 20 o 30 minuts.
Quan hagi passat aquest temps rentem les rodanxes d’albergínia, les assequem, i les fregim en abundant oli d’oliva verge extra. Reservar en un plat amb paper absorbent per treure l’excés d’oli. -
Pas 4
Començar a muntar el plat, col•locant primer una capa de patates, després una capa d’albergínies, després una capa de carn, i repetir l’operació un cop més.
-
Pas 5
Acabem abocant la salsa de beixamel i posteriorment el formatge ratllat, i coure 40-45 minuts, preescalfant prèviament el forn a 200º.
-
Pas 6