Blog

Les 3 coses que ignores sobre el balsàmic

17 Juny 2019

Borges - Balsamico

 Què en saps, del vinagre balsàmic? Segurament, que el seu gust intens té una dolçor lleugera i que es deixa envellir durant anys —els de gran consum, un mínim de quatre o cinc, mentre que els més bons poden superar tranquil·lament els vint-i-cinc. Però ho sabies, això que t’explicarem ara?

1. Tan sols es pot obtenir del most de raïm de les varietats Lambruschi, Sangiovese, Trebbiani, Albana, Ancellotta, Fortana i Montuni. De vegades s’hi afegeix caramel, però molt poca quantitat: menys del 2%.

2. El pots consumir fred, amb formatge parmesà, en amanides, en carpaccios i fins i tot en gelats. Però també es pren calent; ara bé, en aquest cas afegeix-lo al final de la cocció, perquè no perdi l’aroma. No badis!

3. S’elabora en botes petites de diverses fustes (roure, morera, castanyer, cirerer, ginebre, freixe…) i es mescla amb vinagres més joves. Un comitè de tastadors experts determina quins són els millors i els atorga el segell d’Aceto Balsamico Tradizionale, un producte que es comercialitza en una ampolla exclusiva dissenyada per Giorgio Giugiaro. Aquests italians no poden viure sense el disseny!

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later