Blog

Productes imprescindibles si surts a córrer per muntanya

14 juny 2017

Sense necessitat de seguir una dieta estricta a l’estil dels esportistes professionals, és molt important vigilar l’alimentació quan sortim a córrer per la muntanya. Res de greixos saturats, res de menjars copiosos i una bona hidratació són algunes de les claus per millorar el nostre rendiment. Aquests aliments també ens ajudaran.

Plàtans. Són fonamentals perquè eleven els nivells de potassi en sang, un mineral que es perd quan correm. Un batut amb llet de civada, plàtan i canyella (que estabilitza el sucre en sang) pot ser un bon esmorzar si el nostre pla és córrer al matí. També podem prendre’l immediatament després de fer exercici, ja que ens ajudarà a reposar forces i evitarà que arribem amb molta gana al dinar.

Fruita seca. Un grapadet de fruita seca (nous, ametlles, avellanes, anacards, festucs…) abans de córrer ens ajudaran a mantenir els nivells d’energia. Contenen greixos cardiosaludables i calories, a més de vitamines, fibra, proteïnes i hidrats de carboni. En resum, que un grapat serà suficient, perquè com que són rics en greixos podran fer-nos sentir tips mentre correm.

Civada. És el superaliment miracle per a gairebé tot. Aporta sis dels vuit aminoàcids essencials i hidrats de carboni complexos de lenta absorció, que ens aportaran energia i vitalitat de manera perllongada.

Ous. Són una font de proteïna completa, i a més contenen una bona quantitat d’aminoàcids. Ideals, doncs, per recuperar els músculs després d’una llarga carrera.

Cireres. Malgrat que la temporada d’aquesta fruita és curta, cal aprofitar-la al màxim. Té potents propietats antiinflamatòries que ens lliuraran dels temuts cruiximents.

Salmó i tonyina. Tots dos són font de proteïna, que aporten al múscul els aminoàcids que necessita, i tenen un alt contingut en àcids grassos omega-3, que actuen com a antiinflamatoris.

Fruits vermells. Aporten antioxidants i gran quantitat de vitamines. Les mores, els nabius i els gerds són, a més, aliments deliciosos i versàtils, que podem afegir als batuts i les amanides.

Molta aigua. I si la carrera ha de ser llarga, també és recomanable prendre begudes isotòniques per reposar els minerals que perdrem pel camí. Queden terminantment prohibits l’alcohol i els refrescos ensucrats.

El que cal no menjar. Ens ho diu el sentit comú, però està bé recordar-ho. Cal excloure de la dieta la brioixeria industrial, els productes processats, les salses i els aliments excessivament greixosos.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later