Ja estàs avorrit de les amanides? No saps com donar-hi un toc? És que de vegades, sobretot a l’estiu, en consumim tantes que ens sembla que cada dia mengem el mateix. Ara bé, amb alguns trucs i una mica de fantasia, fins i tot l’enciam més ensopit ens podrà tornar a semblar la mar de deliciós.
1. Crema balsàmica de Mòdena. El vols refrescar? Vols acompanyar un filet de lluç o un peix espasa a la planxa? Una amanida de taronges, ruca, pinyons i crema de vinagre balsàmic és ideal. Si la prepares abans i la deixes un parell d’hores a la nevera sense amanir, a l’hora de dinar estarà perfecta.
2. Crema balsàmica de gerds. Saps la típica amanida trista amb espinacs i un tros de pollastre ensopit? Si hi afegeixes mango, uns tomàquetscherryi unes perletes de mozzarellay la condimentes amb crema balsàmica de gerds, ja veuràs quin canvi.
3. Crema balsàmica de poma. No t’ho podem posar més fàcil. Cogombre, formatge tipus feta, canonges, nous o pipes al teu gust… i meló, una estrella de la temporada. També hi pots afegir gall dindi, tomàquets i olives, però ens agrada més la versió light. Un bon raig de crema balsàmica de poma i llestos. Un dinar (o sopar) lleuger i deliciós.
4. Crema balsàmica Pedro Ximénez. Tan sols necessitaràs quatre ingredients: brots tendres, formatge de cabra, anxoves i crema balsàmica Pedro Ximénez. Posa els brots en un bol, torra el formatge de cabra durant un parell de minuts a la paella i posa els disquets damunt dels brots. Completa amb les anxoves i amb la crema balsàmica. Si vols donar-hi un toc cruixent i original t’aconsellem afegir pipes i crostons.