Quan descobreixes el gran potencial que té la fruita com a part d’una amanida, res no torna a ser com abans. No t’ho creus? Doncs fem una prova ràpida: atura’t un segon a pensar la quantitat i la varietat de fruites que hi ha, comença a entrecreuar possibilitats i et quedaràs de pedra del munt de noves combinacions que et vénen al cap.
No ens ho agraeixis, experimenta. Experimenta amb fruita fresca, però també amb amaniments, cremes balsàmiques i vinagretes de caràcter fruiter. No t’imagines que bé que li va una pinzellada de gerd al tomàquet o de mango al formatge. Vols més propostes? Doncs fes una ullada a aquestes tres receptes d’amanida amb fruita, t’agradaran molt.
Amanida de formatge de cabra, maduixes i espinacs
Fem una base d’espinacs frescos, lluents i amb textura, i la combinem amb formatge de cabra, que es caracteritza per la seva consistència cremosa i el seu sabor potent. Rentem, eixuguem i laminem unes quantes maduixes; les afegim als espinacs barrejats amb el formatge de cabra, i ho amanim tot amb oli d’oliva verge extra, sal i vinagre (si t’ho estimes més, vinagre balsàmic de Mòdena). Si ho vols arrodonir, afegeix-hi uns quants pinyons torrats o unes quantes panses o nous. Li aniran de primera!
Amanida d’alvocat, mango i gambes
En aquest cas, canviem els espinacs per ruca, un brot verd amb un lleuger sabor picant. A nosaltres ens agrada molt, però si tu t’estimes més un sabor més suau, pots combinar la ruca amb canonges. Per completar aquesta amanida, només cal que afegeixis a aquesta base verda uns quants llagostins cuits, pelats i nets (fes servir un escuradents per treure’n la carn fàcilment), i uns quants trossos de mango i alvocat, de la mida que tu vulguis.
Endívies amb pera i formatge blau
Ideal com a entrant o com a aperitiu, aquesta amanida és un festival de sabors que equilibra en cada queixalada l’amargor de l’endívia, el punt picant i salat del formatge blau i la dolçor de la pera. Rentem i escorrem bé les fulles d’endívia i les posem, amb la part còncava cap amunt, en un plat. Esmicolem el formatge blau i el posem en la concavitat de les fulles. Tot seguit, hi afegim la pera, tallada en làmines o en daus petits, i al capdamunt un grapat o dos de nous pelades i trossejades.