Blog

Un got de beguda vegetal abans d’anar a dormir

16 Setembre 2019

Borges - Bebida vegetal

 Potser t’agrada sopar poc o potser molt: això va a gustos i necessitats. Hi ha qui, abans d’anar a dormir, es pren un gotet de llet, hagi sopat molt, poc o gens. Doncs bé, per què no prendre un got de beguda vegetal? D’avellana, d’ametlla, de nou…

De raons per a optar per aquesta alternativa, n’hi ha, i força. Els vegans ho tenen claríssim: per a ells és l’única opció, ja que aquestes begudes no procedeixen de cap animal. Els ecologistes i/o els convençuts que la indústria ramadera representa un model insostenible, també. I dels intolerants a la lactosa, no cal ni que en parlem: se’ls ha obert el cel amb aquestes begudes, que no tan sols ofereixen una gran varietat de sabors, sinó que són altament nutritives.

Perquè aquesta és una altra de les seves virtuts. Per posar dos dels exemples que hem esmentat: la beguda d’ametlla té un alt contingut en àcids grassos monoinsaturats, que ajuden a controlar el pes i a reduir el colesterol dolent. Pel que fa a la beguda de nou, aporta proteïnes vegetals, a més de totes les propietats nutricionals de les nous (en un got hi ha cinc peces d’aquesta fruita seca). D’aquestes, en destaquen un alt contingut en omega-3 (protegeix el cor) i molt pocs greixos saturats (manté el colesterol a ratlla), així com molt poc sodi (afavoreix una tensió arterial normal).

Ja ho saps: gaudeix d’un glop saludable, i cap al llit! Zzzzzzz…

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later