Blog

La millor beguda vegetal per als més petits!

23 Gener 2018

T’imagines com deu ser beure’t cinc nous? Sí, sí, cinc nous. Tota una desfilada de proteïnes, vitamines, greixos cardiosaludables i un reguitzell de propietats que caben en un simple gotet. Per tot això, i perquè la beguda de nou està boníssima, és una gran idea introduir-la en la dieta dels més petits. Malgrat tot, es recomana esperar fins als 3 anys, que és l’edat en què els nens ja ha incorporat tots els aliments a la seva dieta. Posa beguda de nous a la seva vida i assegura’t que creixeran sans i forts! I que desenvoluparan un paladar de gurmet, és clar. Et donem alguns motius per fer-la servir.

Perquè és versàtil

Ens servirà tant per començar el dia acompanyada de cereals, com per berenar juntament amb un entrepà, per preparar deliciosos smoothies amb fruites (sabem que a molts petits els costa menjar algunes fruites que, en canvi, es beuran sense dir ni piu si les preparem en un batut) o per elaborar cremes de verdures amb un lleuger sabor de nou. Maionesa, beixamel, batuts de tot tipus… La beguda de nou és tan versàtil que, sens dubte, volarà de la nevera de casa.

Per combatre l’obesitat infantil

Als països desenvolupats augmenta perillosament el nombre de nens i adolescents amb problemes de sobrepès a causa, fonamentalment, de la sobrealimentació, l’excés de productes processats i la vida sedentària. Incorporar els fruits secs a la rutina d’un nen garantirà que tingui uns hàbits saludables quan sigui adult, i és que molts estudis associen el consum de fruits secs amb un risc menor d’obesitat i, per tant, de malalties cardiovasculars.

Perquè no paren

No passa gaire que els petits de la casa s’estiguin quiets (i, quan s’hi estan, els pares acostumen a preocupar-se). Per això és fonamental que tinguin l’energia necessària. I la beguda de nou pot ser la millor ajuda perquè el seu cor es mantingui sa i fort per jugar incansablement, des del moment que es lleven fins que tanquen els ulls (tot i que segur que continuen jugant en somnis).

Perquè les nous tenen calci a dojo

Les nous són una font fonamental de calci, un mineral que, al contrari del que pensen molts, trobem en molts aliments més enllà de la llet i derivats. El calci és imprescindible per a la formació i el desenvolupament dels ossos; per això la seva ingesta és tan important a totes les edats, però sobretot en nens i gent gran.

I potassi, molt de potassi…

El potassi és el tercer mineral més important per al funcionament del nostre organisme, després del calci i el fòsfor, i és decisiu, entre altres coses, per regular el sistema nerviós. Intervé en la producció de proteïnes i ajuda a metabolitzar els hidrats de carboni, que són fonamentals per als més petits. De fet, els carbohidrats són molt necessaris, juntament amb els sucres, per aportar als nens tota l’energia que necessiten mentre creixen, i el potassi present a les nous serà un bon aliat per aconseguir-ho.

Perquè el seu cervell no para mai

Les nous són una font de proteïnes, necessàries per al desenvolupament dels músculs, el cervell i els òrgans vitals del cos. I el cervell dels nens acostuma a ser una sorprenent font d’idees tan estrambòtiques com encantadores. ¿I és que quantes proteïnes deuen caldre per idear incessantment, durant 24 hores al dia, nous usos de tots els objectes de la casa como a joguines apassionants? Moltes, sens dubte! I per això tenim la beguda de nou!

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later