Blog

Caminar: un exercici fàcil i saludable

10 Juny 2014

Per donar un bon passeig i contribuir així a millorar la salut física i mental, el recomanable és planificar una rutina i repetir-la de tres a quatre vegades per setmana, o combinar l’exercici amb una activitat preferida. A priori, qualsevol lloc és bo si obliga l’organisme a realitzar una activitat física durant un temps determinat i amb certa freqüència. Descobreix quines passejades agradables pots realitzar en el teu entorn proper i el temps et porta realitzar-los.

Caminar pot ajudar a reduir el pes corporal. Sempre i quan es cremin més calories que les que es consumeixen durant el dia. Perquè caminar faci efecte, cal fer-ho a pas bastant ràpid durant 30 minuts i això suposa gastar 1000 calories a la setmana. A més es redueix l’estrès i es millora l’estat anímic.

S’ha comprovat que les persones que practiquen regularment activitat física i esport presenten una taxa de mortalitat global més baixa que els qui porten una vida sedentària, alhora que un augment en el nivell d’activitat de les persones sedentàries es correlaciona amb reduccions de la mortalitat, especialment, per malaltia cardiovascular i càncer.

D’altra banda, acostumar-se a caminar, o a practicar un altre tipus d’exercici dinàmic i aeròbic (de llarga durada i que mobilitza un bon nombre de músculs) com córrer o nedar, protegeix contra el desenvolupament i progressió de moltes malalties cròniques i constitueix un important component en l’estil de vida saludable. Tant és així que els treballs de recerca realitzats en aquest camp confirmen que el risc de patir problemes cardiovasculars és el doble per a les persones inactives que para els qui realitzen activitat física regularment, si ben l’abandó de l’exercici suposa també l’eliminació de l’efecte protector aconseguit. Per això, és molt important no perdre l’hàbit de l’esport, especialment el de caminar perquè millora el treball cardiovascular i respiratori, augmenta el flux coronari i descendeix la freqüència cardíaca.

Avantatges de caminar:

  • Disminueix les possibilitats de patir hipertensió i diabetis.
  • Augmenta la tolerància a la glucosa (sucre en sang) i millora la seva utilització.
  • Descendeixen els triglicèrids, causants del colesterol, i augmenta el colesterol bo.
  • Incrementa la densitat òssia i pot resultar útil per prevenir l’osteoporosi.
  • Afavoreix el trànsit intestinal i elimina l’exposició a agents cancerígens en aquesta zona.
  • Redueix les pèrdues funcionals associades a l’envelliment, sobretot a les cames.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later