Blog

Coneixes el cicle de les nous?

23 Setembre 2019

Borges - Nous

No hi ha cap mena de dubte que l’agricultura és una activitat sacrificada. Els arbres no entenen d’horaris ni festius, de la mateixa manera que la climatologia no entén de cicles de producció i collita. Però també és cert que el camp et torna el que sembres. Amb cura, temps i passió, arriba el moment de la recompensa: la collita d’uns fruits exquisits que representen setmanes, mesos i anys d’esforç i dedicació per part de centenars d’agricultors entregats.

Els fruits de la noguera passen per dues fases diferenciades abans d’estar a punt per a la collita. La primera etapa correspon al creixement del fruit, és a dir, les esferes de color verd que contenen les nous, i acostuma a ser entre maig i juny. En la segona etapa, entre finals de juny i setembre, s’omplen les nous. Al final d’aquesta segona etapa, quan la nou ja està formada i la closca es clivella, arriba el moment de la recol·lecció. És aleshores quan se sacsegen les nogueres perquè deixin caure les nous a terra. Un cop collides, cal separar les nous del casc exterior i deixar-les assecar en una zona amb una temperatura concreta i un flux d’aire constant.

Borges disposa d’unes 500 hectàrees de plantacions de noguera situades a la província de Badajoz i a Guadix (Granada). S’hi cultiva la varietat Pizzarro, amb una closca arrodonida i de color fosc, ben segellada, però fàcil d’obrir. Una aposta ferma pel producte de proximitat i de temporada que es tradueix en unes nous amb un sabor espectacular.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later