Blog

Cinc beneficis que demostren que l’oli d’oliva és súper sa

7 Setembre 2016

Ho diem, ho repetim, nosaltres i el munt d’estudis que així ho avalen no ens cansem d’explicar a tothom com és de bo l’oli d’oliva: un greix 100% vegetal, carregat d’àcids grassos monoinsaturats i d’antioxidants naturals, que aporta molts més beneficis dels que, sens dubte, coneixes.

Regula el colesterol

L’oli d’oliva està format principalment per àcid oleic, un àcid gras monoinsaturat que no només augmenta el colesterol «bo» (HDL), sinó que ajuda a reduir el colesterol «dolent» (LDL). Per què és tant important això? Perquè mentre que el primer és l’encarregat de dur el colesterol al fetge perquè sigui eliminat, el segon el transporta del fetge als teixits, de manera que fa que s’acumuli a les parets de les artèries i pugui acabar provocant trombosis, atacs de cor o ictus.

Millora la salut cardiovascular

Tenint en compte el que acabem d’explicar, podem afirmar que l’oli d’oliva afavoreix la salut cardiovascular. El seu consum, però, també és beneficiós en casos de diabetis, hipertensió i obesitat; afeccions que ocupen, al costat del colesterol, els primers llocs de la llista de factors de risc pel que fa a malalties relacionades amb el cor i el sistema circulatori.

Protegeix contra l’envelliment cel·lular

Un altre dels grans beneficis de l’oli d’oliva és la seva capacitat antioxidant. En la seva composició hi ha uns elements anomenats polifenols que ajuden a lluitar contra els radicals lliures i l’oxidació de les cèl·lules. Si envellim perquè ens oxidem, fem-ho saludablement!

Càncer de mama

«Unes quatre cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra al dia redueixen fins a dues terceres parts el risc de desenvolupar un càncer de mama.» Aquesta és una de les conclusions que PREDIMED va presentar després de dur a terme els seus estudis de prevenció amb dieta mediterrània. L’oli d’oliva verge extra ajuda a aturar l’evolució de cèl·lules malignes incipients, de manera que es converteix en un gran aliat preventiu no només per les seves propietats anticancerígenes sinó també antiinflamatòries.

Millora el funcionament digestiu

Té efectes beneficiosos en la secreció gàstrica, pancreàtica i biliar. Ajuda el trànsit digestiu i millora els mals relacionats amb el reflux àcid, sempre que siguin esporàdics. Si, per contra, es donen de forma continuada, és recomanable anar al metge, ja que l’acidesa pot ser un símptoma d’afeccions més greus relacionades amb l’aparell digestiu.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later