Blog

Cinquena finalista del nostre concurs Receptes amb Història

30 juny 2016

Aquesta és la Recepta amb Història de María José Simón, cinquena finalista del nou concurs de Borges.

Sopa en temps de crisi

La recepta la dedico als meus pares, asturians de naixement, i en especial a l’època de penúries que van passar ells i molts dels vostres pares. Una època de guerres i penes. Tot i que el lloc era preciós, vivien en un poblet prop del Parc Natural de Somiedo, on la “sopa de pobre” –la recepta amb la que concurso i que ara podem preparar a qualsevol casa i menjar cada dia-, era un regal dels Déus i un delit per al paladar. El dia que podien menjar-la era una festa a casa els meus avis!

La recepta, como veieu, és molt senzilla i potser a molts no us atragui pels ingredients. Però de veritat que, feta amb amor i pensant en aquells tristos anys, hi canten els àngels.

Jo la faig o l’intento fer cada diumenge que venen els meus pares a dinar a casa. La meva àvia em va donar la recepta abans de morir i sembla que no em surt gaire malament. Als meus pares els porta records bonics tot i que tristos d’aquells anys perquè al menjar-la els veig la llagrimeta i aquella cara d’enyorança… Eren temps difícils a la cuina però amb ben poc en tenien prou i la recepta més trista i escassa els semblava caviar.

SOPA DE POBRE

Dificultat: Fàcil
Temps de preparació:
1 hora i 15 minuts
Comensals:
Més de 6

Ingredients:
2 kg de caps de peix, barreja de rap, lluç i congre
2 cebes mitjanes
2 alls
1 pastanaga
1 porro
1 ram de julivert
2 cullerades soperes de tomàquet fregit
1 cullerada de postres de pebre dolç
1 sobre de safrà
2 llesques de pa dur 
1/2 bitxo caiena (opcional)
Un raig de vi blanc
Oli d’Oliva Verge Extra Borges
Sal

Pas a pas:

1º. Partim el pa en làmines molt fines, ho posem al forn perquè es torri uns minuts i reservem.

2º. Posem en una olla gran (d’uns 6 litres) els caps de peix, la pastanaga, la ceba partida en dos i el julivert. Ho cobrim amb aigua freda i ho deixem coure tot junt lentament durant mitja hora, espumant cada cegada que ho necessiti.

3º. Colem el caldo i ho posem en una altra olla a bullir amb el pa durant 30 minuts o fins que el pa es desfaci.

4º. Dels caps de peix, separem les espines i la pell i seleccionem els trossos de peix que afegirem a l’olla on hi tenim el caldo i el pa

5º. En una paella sofregirem la ceba, tallada molt fina, amb una mica d’oli d’oliva i all tallat a trossos ben petits.

6º. Afegim les cullerades de tomàquet, de pebre dolç, de bitxo caiena i un raig generós de vi blanc.

7º. Ho posem tot a l’olla amb el pa i el peix.

8º. Afegim el safrà torrat a la sopa. Deixem que es la sopa es faci a cocció lenta durant mitja hora més i ja estarà!

Perquè la sopa tingui més gust podeu afegir als últims minuts uns musclos. Espero que us agradi!

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later