Blog

Com aconseguir un sistema alimentari sostenible?

16 Octubre 2013

Cada 16 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació, que aquest any 2013 sota el lema “Sistemes alimentaris sostenibles per a la seguretat alimentària i la nutrició”.

El tema oficial del Dia Mundial de l’Alimentació, anunciat al començament de cada any per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), centra les celebracions d’aquesta jornada i ajuda a incrementar la comprensió dels problemes i les solucions en la lluita contra el gana.

Avui dia prop de 842 milions de persones al món sofreixen desnutrició crònica. Els models insostenibles de desenvolupament estan degradant l’ambient natural, amenaçant als ecosistemes i la biodiversitat que seran necessaris per al nostre proveïment futur d’aliments.

Un sistema alimentari està format per l’entorn, les persones, les institucions i els processos mitjançant els quals es produeixen, elaboren i porten fins al consumidor els productes agrícoles.

Tots els aspectes del sistema alimentari influeixen en la disponibilitat i accessibilitat final d’aliments variats i nutritius i, per tant, en la capacitat dels consumidors de triar dietes saludables. A més, les polítiques i les intervencions relacionades amb els sistemes alimentaris rares vegades es dissenyen amb la nutrició com a objectiu principal.

Per fer front a la malnutrició són precises mesures integrades i intervencions complementàries en l’agricultura i el sistema alimentari, en l’ordenació dels recursos naturals, en la sanitat pública i l’educació, així com en àmbits de polítiques més àmplies.

Com ha de ser un sistema alimentari sostenible? És possible arribar fins a ell des de la situació actual? Què ha de canviar perquè avancem en aquesta adreça? El Dia Mundial de l’Alimentació de 2013 és una oportunitat per plantejar-se aquestes i altres preguntes, i ajudar a crear el futur que volem.

Font: Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO)

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later