Que les teves festes a casa teva no acabin tenint sempre el mateix gust. Tots tenimaquests plats estrella que clavem, però de tant en tant està molt bé sorprendre. Fa poc explicàvem com preparar una festa mexicana i avui ens sumem a la tendència per organitzar un festival de carrer en estat pur. Tingues un parament d’un sol ús ben divertit i pren nota de les següents idees. Èxit assegurat.
Un toc oriental
Unes tallarines de llagostins i soja? Segueix les instruccions de l’envàs per hidratar les tallarines d’arròs. Salteja una mica d’all, bitxo picat o caienes al wok. Incorpora els llagostins pelats i, al cap de 3 minuts, les tallarines. Mou-ho bé i remata amb coriandre fresc, cacauets picats i una cullerada de vinagreta de soja. Una volta i estarà al punt.
Frankfurt DIY
Si prepares la festa a l’aire lliure, una bona idea és posar-hi una planxa perquè els convidats es preparin o demanin els frankfurts al seu gust. Salsitxes, panets, ceba fregida, mozzarella filada i salses diferents. Senzill i boníssim.
Cucurutxos variats
D’anelles de ceba, cintes de calamar, patates fregides, palets d’albergínia, tires arrebossades de pollastre, crudités de verdura… una manera original de servir aquestes senzilles receptes i permetre que els convidats es vagin servint ells mateixos. Col·loca-hi també diferents salses per acompanyar: mel i mostassa, vinagretes, barbacoa, allioli de llima, cremes balsàmiques o qualsevol de les maioneses que et suggeríem en aquest article.
México lindo
No poden faltar uns bons tacos en una festa de cuina de carrer. Els pots preparar de cochinita pibil, deliciosa, o en versió vegetal, per qui no vulgui prendre carn o en prefereixi una versió més lleugera. Per exemple, de formatge crema i verdures rostides amb un toc de vinagreta de mostassa.
Per postres… xurros amb xocolata!
Farina, aigua, oli d’oliva, un polsim de sal i sucre. Aquest mos, elaborat amb massa fregida i endolcit amb sucre espolsat, és tendència a mig món i ja es pot comprar en llocs com Londres o la Xina. T’hi atreveixes? No et preocupis que és senzillíssim. Això sí, prepara’ls en peces petites, que no volem que la festa acabi en empatx, i treu-los en gotets de xocolata calenta i fes feliços els més llaminers.