TRUC: Llarga vida a la pasta i als fruits secs!
Si vols conservar els fruits secs en el seu estat òptim durant més temps, un recipient de vidre, de metall o de plàstic són idonis per mantenir la seva frescor i propietats saludables, sempre que es puguin tancar de forma hermètica i ser emmagatzemats en un lloc fresc, sec i a l’ombra.
La majoria de fruits secs Borges ja vénen en paquets que mantenen el seu contingut en òptim estat de conservació, una vegada oberts. No obstant, en cas de descuit, una bona manera de ‘revitalitzar’ ametlles i/o avellanes pelades (i sense condiments com ara sal o espècies) és submergir-les una nit en un got d’aigua freda, afavorint així la seva rehidratació. L’endemà tornaran a estar tendres i cruixents!
Igual que els fruits secs, la pasta seca té una llarga vida el que ens permet disposar sempre d’un paquet a mà a la cuina. Per treure-li el màxim partit, assegura’t que els envasos estiguin ben tancats després de la seva obertura (si no és així conserva la pasta en un recipient de vidre amb tancament hermètic) i guardats en un lloc fresc i sec, sense llum directa (com un armari, per exemple).