Blog

Dia Mundial contra el Càncer

4 Febrer 2014

Sota el lema “Desacreditar els Mites”, el 4 de febrer se celebra el Dia Mundial contra el Càncer 2014. Aquest any se centra en 4 mites clau sobre el càncer, i ofereix una ocasió per mostrar amb fets, dades i evidències, que aquests mites no són certs.

El Dia Mundial contra el Càncer és una oportunitat per elevar les veus col·lectives en nom de la millora dels coneixements en general al voltant del càncer i mostrar idees errònies sobre la malaltia. Borges , una vegada més, se suma a aquesta causa en nom de la millora dels coneixements al voltant d¡aquesta enfermetat.

Des d’un nivell global, els missatges se centren en els següents quatre mites:

 

Mite 1: NO CAL PARLAR SOBRE EL CÀNCER

Realitat: El càncer pot ser un tema difícil de tractar, sobretot en algunes cultures i entorns. Però abordar la malaltia obertament pot millorar els resultats.

Mite 2: NO HI HA NI SIGNES NI SÍMPTOMES DEL CÀNCER

Realitat: Per a molts tipus de càncer, existeixen signes d’advertiment i símptomes, i els avantatges de detecció precoç són indiscutibles.

Mite 3: NO HI HA RES QUE ES PUGUI FER RESPECTE Al CÀNCER

Realitat: Es pot prevenir una tercera part dels tipus de càncer més comuns, amb les estratègies correctes i es pot fer molt a nivell individual, de comunitat i de polítiques.

Mite 4: NO TINC DRET A REBRE ATENCIÓ SANITÀRIA PER Al CÀNCER

Realitat: Tothom té dret a accedir a tractaments i serveis d’atenció per al càncer que siguin comprovats i efectius, i en igualtat de condicions, per evitar sofriments.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later