Blog

Cinc claus per a una dieta equilibrada

15 Juny 2021

Dieta Equilibrada

Una dieta equilibrada és un dels pilars d’una vida saludable, ja que t’ajuda a evitar el sobrepès i l’obesitat, els quals són factors de risc a l’hora de patir diabetis i altres alteracions cardiovasculars. Et recordem com seguir-la.

1 – Consumeix aliments amb tots els tipus de nutrients (proteïnes, carbohidrats i lípids); sobretot, fruites, verdures i hortalisses fresques.

2 – Evita l’alcohol i el tabac. Cal que expliquem per què???

3 – Redueix els aliments amb molta sal, amb molt de sucre i/o amb greixos saturats, els dolents. Tampoc cal dir res més.

4 – Apunta’t a l’oli d’oliva verge extra. Conté àcids grassos monoinsaturats (àcid oleic), vitamina E (antioxidant), fitosterols (redueixen el colesterol) i compostos fenòlics (antioxidants). Són moltíssims els estudis científics que avalen els seus beneficis per a la salut.

5 – Tira de fruita de closca. Ho diu l’OMS! Nous, ametlles, avellanes, festucs… posseeixen un elevat contingut en proteïnes, antioxidants, fibra, minerals i vitamines B i E, així com greixos monoinsaturats i poliinsaturats, que contribueixen a la disminució del nivell de colesterol LDL, a la reducció dels triglicèrids i a la coagulació de la sang, i milloren la salut dels vasos sanguinis.

 

Entrades relacionades

Blog
Per què serveix el vinagre de poma?

Per què serveix el vinagre de poma?

Blog
beneficios vinagre de manzana

Els beneficis del vinagre sense filtrar de poma

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later