Blog

Una dieta rica en nous combat el sobrepès i el colesterol

21 setembre 2016

Estigmatitzar els greixos està més que passat de moda. Avui en dia ningú no posa en dubte el seu paper fonamental perquè el cos funcioni, les propietats saludables que tenen i com són de necessàries dins d’una dieta variada i equilibrada.

És clar però que, abans, cal conèixer bé de què estem parlant i entendre quins tipus de greixos hi ha, quins són bons i quins hem de deixar a banda. Quedar-se amb la idea que «els greixos engreixen» i acabar eliminant-los quan l’objectiu és perdre pes sembla molt fàcil. Ho és? Gens ni mica.

Hi ha greixos, com els de les nous, que no només no engreixen sinó que són recomanables per combatre el sobrepès. A priori pot semblar que un fruit sec d’alt nivell calòric i alt contingut en greix és el menys apropiat per a aquest propòsit, però alguns estudis (com el liderat per la Facultat de Medicina de San Diego de la Universitat de Califòrnia i publicat al Journal of the American Heart Association el febrer de 2016) han demostrat que una dieta baixa en greixos s’associa amb el mateix grau de pèrdua de pes que una dieta enriquida amb nous. I encara més, en el segon cas es millora considerablement el perfil lípid.

La raó és el tipus de greix que contenen les nous: són molt riques en àcids grassos insaturats (saludables) amb una significativa quantitat d’Omega-3 i una bona dosi d’antioxidants; ajuden a reduir els nivells de colesterol dolent i augmenten els de colesterol bo, de manera que combaten el sobrepès i el risc de patir malalties cardiovasculars.

Així que… no desterris les nous de la teva dieta!

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later