L’estiu ja s’acaba i la tornada al col·le es va fent realitat. Això comporta empescar-se infinitat de receptes per evitar que els nostres fills caiguin en la monotonia i perquè mantinguin una alimentació saludable i variada. La beguda de nou és una bona opció a l’hora d’esmorzar, ja que aporta l’energia necessària per afrontar el llaaaaaaaarg dia d’escola que els espera. Toca plantar cara a la tardor!
Porridge de cacau
Perquè l’esmorzar dels nens no sigui tan avorrit (i poc nutritiu) com el típic got de llet amb cacau, hi donarem un toc original, a més de moltíssims nutrients. Per a aquesta recepta tan sols necessitarem una tassa de beguda de nou, d’avellana o d’ametlla, mitja tassa de flocs de civada i una culleradeta de cacau pur en pols. Es posen tots els ingredients en un cassó, s’escalfen a foc mig fins que quedi la textura desitjada… i voilà! El resultat és un esmorzar de campionat. Ei!!! Sí, sí, tu: deixa estar el bol, que és per als petits!?
Coquetes de civada
Et proposem una nova versió de les tradicionals coquetes, elaborades amb beguda vegetal. Caldran 125 g de farina de civada (es pot substituir per una altra farina al gust), 200 ml de beguda de nou i un ou. Es mesclen els ingredients fins que quedi una massa homogènia i es couen a la paella amb unes gotetes d’oli d’oliva verge extra. A l’hora de decorar les coquetes, els nens s’ho poden passar d’allò més bé ideant les seves combinacions preferides, amb toppings dolços o salats.
Púding de xia
Aquest esmorzar es pot convertir en un experiment entretingut per als nostres petits, ja que caldrà hidratar unes llavors de xia en beguda d’avellana, de nou o d’ametlla. A 200 ml de beguda vegetal hi afegirem cinc culleradetes de postres de xia. Deixarem la mescla a la nevera tota la nit i l’endemà s’haurà produït la «màgia»: després d’absorbir el líquid, les llavors adquiriran una textura suau, gelatinosa i molt agradable. Els nens quedaran fascinats amb el canvi! S’hi pot afegir cacau, canyella o la fruita que els agradi més.
Batuts
Aquesta beguda és la preferida dels nens, però si és de procedència industrial acostuma a portar quantitats ingents de sucre. És millor preparar el batuts a casa, ja que seran molt més saludables i nutritius. Un exemple? Doncs el batut de plàtan i maduixes, que és una delícia. Posem a la batedora 150 ml de beguda de nou, un plàtan i tres maduixes i ho tindrem llest al cap d’uns segons. La beguda de nou hi dona un toc genial, i es pot combinar amb infinitat de fruites i altres ingredients, com ara el coco ratllat, el cacau o la canyella. Ah, i deixa’ls experimentar! El proper cop, que escullin ells les seves fruites preferides.
Rebosteria vegana
Pastissos, magdalenes, brownies, carrot cakes… Prova d’aportar a la teva rebosteria casolana un toc de beguda vegetal. Hi donarà un sabor i una esponjositat que marcarà la diferència! Si vols que la coca et duri tota la setmana només cal que la congelis en racions individuals i les treguis la nit abans. Així sempre tindràs a punt un esmorzar fresc i deliciós.