Blog

Tornada al cole? Esmorzars divertits i saludables per als més petits!

29 Juliol 2016

Tant important és que els nens esmorzin a casa abans d’anar a l’escola com que prenguin alguna cosa saludable a mig matí. El motiu? No han de passar gaires hores sense ingerir res i, a més, els seus cossos demanen especialment aquesta ració extra que els permeti continuar el seu dia amb l’energia necessària.

La fruita fresca, com el plàtan o la poma, són perfectes. Com també ho són els fruits secs, els pans de pessic casolans, els entrepans de pernil amb tomàquet natural i un raig d’oli d’oliva verge extra o de pernil dolç o gall d’indi. L’important és que el petit no s’avorreixi, que porti un esmorzar diferent cada dia de la setmana i que se’l mengi. A continuació et deixem algunes idees diferents:

Barretes de cereals casolanes

Una càrrega d’energia que podràs preparar amb els més petits de la casa i utilitzant els seus cereals preferits. Necessitaràs 120 gr de mel, 150 gr de mantega, 2 clares d’ou, 400 gr de cereals d’esmorzar i 150 gr de fruits secs. Barreja i bat bé la mel, la mantega i les clares. Incorpora els cereals i els fruits secs picats (nous, avellanes, pistatxos…) inclús algunes panses. Estén la barreja en una safata i posa-ho al forn durant 20 minuts. Quan encara sigui calent, marca bé la forma de les barretes perquè, un cop fred, es puguin separar.

Dorayakis com en Doraemon

Si el simpàtic dibuix animat es torna boig per aquests pastissets japonesos segur que als nens els sembla un mos d’allò més entretingut. A més, enlloc de fer servir el tradicional farciment de mongeta vermella, et proposem fer-ho amb crema de cacao casolà. Et faran falta 200 gr de farina, 50 gr de sucre, 1 culleradeta de mel, 2 ous, 1 culleradeta de llevat, 75 ml d’aigua i un pessic de sal. Bat els ous, la mel, el sucre i la sal i, un cop homogeni, afegeix-li l’aigua i continua batent-ho. Per últim, incorpora-hi la farina i el llevat, bat de nou i deixa reposar mitja hora. Un cop llesta la massa, agafarem una paella petit o una crepera (per evitar que s’enganxi es pot engreixar amb unes gotes d’oli d’oliva verge extra) i ens hi posem! Amb una cullera sopera deixa caure la massa al centre de la paella i deixa que s’estengui de manera natural. Quan notis que s’hi creen bombolles serà el moment de donar-li la volta. En uns segons estarà llesta! Farcim amb una crema casolana de cacao a base de 100 gr d’avellanes acabades de torrar, 50 gr de cacao en pols, 60 gr de mel, 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra i 25 ml de llet. Es tritura l’avellana, s’hi afegeix el cacao i l’oli, es tritura de nou. Per últim, la mel i la llet. Conservem els dorayakis farcits en fred.

Sandwich de formatge cremós, poma i panses

Només hem de barrejar el formatge cremós amb trossets de poma i panses. Aconseguiràs un farciment fàcil i ple de gust i vitamines. Pots afegir-li la poma en làmines, substituir-la per nous picades o per maduixes!

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later