Blog

Com fer que els nens es mengin les verdures sense protestar

17 novembre 2014

TRUCS: Verdures divertides que els nens es menjaran sense protestar

(Com fer que els nens es mengin les verdures sense protestar)

“No hi ha manera. Els meus fills no volen veure les verdures ni en pintura “. Et reconeixes en aquesta frase? Ho sabem. Els pares i mares que es “barallen” cada dia amb bledes, pèsols, cols i enciams són legió. No tenim cap arma secreta per guanyar aquesta batalla, però ho intentarem. Preparats? Aquí van els nostres consells:

1) A jugar! Juga amb els colors i les presentacions. Perquè si a la teva “avorrida” crema de carbassa taronja li afegeixes un somriure groc d’oli d’oliva i un parell d’ulls daurats de pa torrat, potser les cullerades entren amb més facilitat. O, si més no, hi haurà més somriures a la taula.

2) Il·lusions infantils. Canvia els ingredients carnívors pels herbívors. Avui per sopar tenim llibrets… d’albergínia! Substitueix el llom de porc per albergínies i farceix-les amb formatge fos i pernil. Un cop arrebossat i cuinat en oli d’oliva extra verge, estarà fins i tot més bo que la recepta original.

3) Parelles felices. Uneix ‘el verd’ amb arròs o pasta. Deixa caure unes bledes, unes pastanagues o uns pèsols a les teves receptes d’arròs o pasta que tant els agraden. Fes-ho a la paella del diumenge, al seu arròs a la cubana o als espagueti del sopar. I si aquest truc no funciona, afegeix-los a la salsa o al sofregit. Feina que t’estalvies.

4) El seu favorit. Afegeix algun dels seus ingredients favorits a l’amanida o la crema de verdures. Unes pipes a la primera i uns formatgets en el segon, per exemple. Una mica de verd li caurà a la boca o, com a mínim, algun nutrient extra que mai està de més.

5) Prou patates fregides. Acompanya la carn i el peix amb verdures. Deixa les patates per a ocasions especials, incursions en restaurants i àpats familiars. Comença amb un dolç tomàquet confitat o uns tomàquets verds fregits. I a veure què passa…

6) Pinta i acoloreix. Si el consell anterior no funciona prova a fregir diferents hortalisses com si fossin xips: pastanagues, remolatxes, moniatos, iuca… Un recurs colorista, divertit i més fàcil del que creus, només cal que les tallis en làmines molt fines i les fregeixis en una paella amb oli molt calent fins que quedin cruixents. Si no t’atreveixes, busca-les en les botigues. Són fàcils de trobar tot i que potser hauràs de vigilar que no duguin massa sal.

7) A menjar! Converteix-los ‘monstres super-sans’. Tots aquests consells es resumeixen en un de sol: menja amb els petits i menja el mateix que ells. Devora un plat de verdures i ells ho acabaran fent.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later