Blog

Cinc maneres que desconeixes de fer servir el vinagre blanc

17 Juny 2019

Borges - Vinagre blanc

El vinagre blanc, com l’oli d’oliva verge extra, és un dels condiments més habituals a l’hora d’adobar una amanida. Però saps que admet moltes altres possibilitats? Pren-ne nota!

Elimina pesticides de fruites i verdures

Alguns d’aquests aliments poden presentar restes de pesticides, així que és important rentar-los bé abans d’ingerir-los —sobretot, si els prenem crus. Posa’ls en un bol ple d’aigua amb una cullerada de bicarbonat i una altra de vinagre i eliminaràs bona part d’aquestes substàncies tòxiques.

Escabetxos al poder

T’encanta el peix però tan sols el prens a la planxa, al forn o bé cru? Es nota que encara no t’has posat les piles amb els escabetxos. El vinagre blanc aportarà el toc perfecte d’acidesa als teus peixos preferits i els conservarà durant més temps.

Postres, oh yeah!

I tant que sí. Hi ha res millor que un rajolí de vinagre blanc i unes fulles de menta per a amanir un apetitós bol de fruites fresques tallades a daus? Nosaltres tenim la resposta: NO.

Vinagretes

A patir de l’oli d’oliva verge extra i el vinagre blanc, et pots inventar el que vulguis. Mostassa, clau, herbes aromàtiques, mel, unes gotes de suc de llimona… Qualsevol ingredient serveix per a elaborar una vinagreta sensacional.

Cremes fredes

Primer de tot, fes volar la imaginació, i a continuació, posa fil a l’agulla. De mango, de cireres, de meló, amb una base de iogurt o quefir, vichyssoise, de verdures, de tomàquet, de pebrot… Visca les cremes fredes, sobretot a l’estiu. Dona-hi el toc final amb un rajolí de vinagre blanc… i gaudeix menjant, que es tracta d’això.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later