Blog

La fruita seca ajuda a prevenir la diabetis

13 Novembre 2018

Borges - Fruits secs

El 14 de novembre se celebra el Dia Mundial de la Diabetis, un bon moment per recordar que la fruita seca és una gran aliada per prevenir aquesta malaltia.

Així ho avalen diversos estudis científics, que confirmen que ajuda a mantenir l’índex glucèmicen uns nivells adequats perquè els seus sucres són simples, de manera que no es concentren a la sang. L’estudi PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània) és un assaig minuciós realitzat a diverses ciutats d’Espanya entre el 2003 i el 2010: durant una mitjana de 4,8 anys es va fer un seguiment de 7.447 persones i es va demostrar que la dieta mediterrània suplementada amb fruita seca redueix el risc de patir diabetis mellitus detipus 2.

Tant per a diabètics com per a no diabètics, la quantitat diària recomanada de fruita seca és de 30 grams.Tanmateix, algunes són més efectives que d’altres: les nous, per exemple, ajuden a millorar la diabetis en persones predisposades a patir-la o resistents a la insulina, i els festucs contribueixen a controlar la glucosa en sang després dels àpats (glucèmia postprandial).

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later