Blog

Fruites d’estiu: la nectarina

13 agost 2014

La nectarina és una variant genètica del préssec, sorgida a partir del seu encreuament amb prunes. És una de les fruites per excel·lència de l’estiu, ja que té un alt poder depuratiu.

Aquests són alguns dels seus beneficis:

– Té un alt contingut en aigua, per la qual cosa resulta molt refrescant per combatre les altes temperatures dels mesos més calorosos, i alhora ajuda els ronyons a filtrar i eliminar líquids.
– És una de les fruites amb menor contingut calòric, idònia per els qui segueixen una dieta de per aprimar-se o volen mantenir el seu pes.
– En la composició de les nectarines també destaca la vitamina A, que resulta essencial per a la visió, el bon estat de la pell, el cabell, les mucoses, els ossos i per al bon funcionament del sistema immunològic. També aporten altres vitamines com la C i la B3.
– Conté diversos minerals com el potassi (encarregat de regular el metabolisme corporal), el magnesi i el fòsfor.
– Per la seva quantitat de fibra, contribueix a regular el trànsit intestinal, i a més també conté pectina, per la qual cosa té propietats laxants.
La nectarina és una fruita còmoda de menjar i accessible a tothom. Existeixen dues varietats, la de carn blanca i la de carn groga. A l’hora de consumir-les les podem menjar directament crues, també hi ha persones que les preparen cuites, o les presenten en gelats, o melmelades.

Sigui quina que sigui la nostra opció, la nectarina ha de formar part de la dieta de l’estiu.

Entrades relacionades

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

Blog
Picoteo mañanero

Pica-pica matinal saludable i en un tres i no res

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later