Blog

Fruites d’estiu: la nectarina

13 Agost 2014

La nectarina és una variant genètica del préssec, sorgida a partir del seu encreuament amb prunes. És una de les fruites per excel·lència de l’estiu, ja que té un alt poder depuratiu.

Aquests són alguns dels seus beneficis:

– Té un alt contingut en aigua, per la qual cosa resulta molt refrescant per combatre les altes temperatures dels mesos més calorosos, i alhora ajuda els ronyons a filtrar i eliminar líquids.
– És una de les fruites amb menor contingut calòric, idònia per els qui segueixen una dieta de per aprimar-se o volen mantenir el seu pes.
– En la composició de les nectarines també destaca la vitamina A, que resulta essencial per a la visió, el bon estat de la pell, el cabell, les mucoses, els ossos i per al bon funcionament del sistema immunològic. També aporten altres vitamines com la C i la B3.
– Conté diversos minerals com el potassi (encarregat de regular el metabolisme corporal), el magnesi i el fòsfor.
– Per la seva quantitat de fibra, contribueix a regular el trànsit intestinal, i a més també conté pectina, per la qual cosa té propietats laxants.
La nectarina és una fruita còmoda de menjar i accessible a tothom. Existeixen dues varietats, la de carn blanca i la de carn groga. A l’hora de consumir-les les podem menjar directament crues, també hi ha persones que les preparen cuites, o les presenten en gelats, o melmelades.

Sigui quina que sigui la nostra opció, la nectarina ha de formar part de la dieta de l’estiu.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later