Blog

Com fer servir els teus fruits secs més enllà del snack

4 Octubre 2017

Adores els fruits secs. Si un dia obres l’armari i no hi trobes el teu grapadet de fruits secs de rigor… OMG!! Ja tenim una crisi domèstica. Baixaràs a buscar-ne encara que sigui en pijama, perquè no pots estar-te de la teva dosi diària d’aquestes delícies cardiosaludables. Ara bé, no ets capaç de veure la seva versatilitat il·limitada i et conformes a prendre’ls com a refrigeri. Quin error. La teva vida tindria molt més rock-and-roll si descobrissis aquests suggeriments per utilitzar-los.

  1. A les teves amanides. Comencem per un bàsic, però és que els fruits secs donen molta vida a les amanides, de la més que habitual amanida de formatge de cabra amb nous a altres de més originals, com la de figues amb avellanes o la de pollastre amb cacauets. La gràcia és trencar lleugerament els fruits secs amb el morter per trobar trossos desiguals a l’amanida. Quant de color, quanta vida, quants nutrients… I quin swing. No te’n sabràs avenir de no haver descobert abans aquestes receptes.
  2. A les teves vinagretes. Una altra opció per alegrar una amanida amb fruits secs és fer-los servir per amanir: pots triturar qualsevol d’ells amb oli, vinagre, sal, pebre i el que se t’acudeixi (llimona, mostassa, alfàbrega…). La seva presència serà molt més subtil que en l’opció anterior; fins i tot hi haurà convidats que no entendran d’on ve aquell toc tan especial i saborós. Però el gust quedarà molt més integrat en el conjunt de l’amanida. Cavall guanyador.
  3. Als teus guisats. Per què creus que els estofats de la teva àvia eren tan bons? La picada amb fruits secs és el millor secret de la cuina tradicional, ideal per lligar i espessir sofregits i per potenciar els sabors del plat. Hi ha moltes opcions en funció dels costums i del gust personal, però una picada bàsica consistiria, per exemple, a picar en un morter un o dos grans d’all, una mica de pa fregit, ametlles i/o avellanes (o, per què no, uns pinyons) i alguna herba (safrà, nyora, vi o algun licor també podrien ser uns complements excel·lents), amb una mica de brou del guisat. Ja estàs salivant? Doncs què esperes per posar en pràctica aquesta recepta?
  4. A les teves salses. El pesto amb els pinyons o el romesco amb les ametlles i avellanes son dues receptes tradicionals amb fruits secs com a ingredient principal, però de vegades només es qüestió de posar-hi imaginació. Una salsa de nous o de festucs podria quedar de meravella al teu proper plat de pasta o verdura. És l’hora de crear!
  5. Als teus purés. Posa una mica d’emoció a les verdures o a les patates en versió puré.
  6. A les teves sopes o cremes. El mateix, però en versió líquida; el teu paladar ho agrairà.
  7. Als teus arrebossats. Si incorpores, amb o sense el pa ratllat, algun fruit sec triturat, els fregits faran plorar els teus convidats; d’emoció, és clar.
  8. A les teves granoles. Aquesta mescla de cereals, grans, llavors, fruits secs i/o fruits deshidratats està molt de moda als esmorzars i ens aporta una gran energia. Generalment es lliga amb mel i s’acaba al forn perquè quedi cruixent. Posa-hi imaginació i crea diferents granoles, amb tota la diversitat de fruits secs i d’ingredients que tinguis a l’abast. Soles, amb qualsevol tipus de llet o amb iogurt estan per morir-se.
  9. Als teus iogurts. D’acord: això de les granoles no t’acaba de convèncer o no et ve de gust preparar-ne una ara mateix… Si t’afegeixes uns fruits secs al iogurt, obtindràs l’extra de sabor, vitalitat i singularitat que buscaves. Volies ampliar el teu repertori de refrigeris de mig matí? Ja en tens un altre.
  10. A les teves postres. Qualsevol macedònia rebrà una injecció d’alegria si hi incorpores algun fruit sec torrat i triturat, tant pel sabor com pel contrast cruixent. Si n’afegeixes a les coques, magdalenes i pastissos, l’esclat també serà considerable.
  11. Amb formatge i crema de formatge. Una taula de bons formatges variats amb uns fruits secs com a acompanyament és suficient per alegrar-nos el dia. I el mes. I la vida. Una altra opció per a formatgers consumats és la d’incorporar fruits secs ben triturats i lligats amb una crema de formatge fresc: per sucar-hi crudités és el millor.
  12. Als pans. Si t’animes a fer pa, els fruits secs seran grans aliats.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later