Blog

Tres tipus de fruits secs perfectes per a la depressió postvacacional

9 Setembre 2019

Borges - Frutos secos

Després de dies de llevar-te sense despertador, de preocupar-te per poc més que triar el xiringuito per a dinar o decidir la pel·li per a mirar a la tarda, ¿com no has de sentir tristesa i abatiment a l’hora de tornar a la feina? Tenint en compte que la depressió postvacacional és pràcticament inevitable, el millor és afrontar-la amb una bona actitud i amb una bona alimentació per fer-la tan passadora com puguis.

Els fruits secs són uns grans aliats per a aixecar l’estat d’ànim i carregar energia. Emporta-te’n un grapat a la bossa o la motxilla i pren-los com a refrigeri allà on vulguis. Ja veuràs que el dia no se’t fa tan costa amunt!

Nous

Contenen una gran quantitat de triptòfan, l’aminoàcid que ajuda a generar serotonina, un neurotransmissor molt relacionat amb l’equilibri de les emocions i l’estat d’ànim. A més, els seus àcids grassos omega-3 actuen positivament sobre el cervell, i per tant són una bona arma contra la irritabilitat. D’altra banda, menjar nous afavoreix la concentració, manté el cervell actiu i contribueix a evitar malalties degeneratives.

Ametlles

Són una font fantàstica de magnesi, un mineral necessari per a la síntesi de la serotonina, que al seu torn té propietats relaxants. I és que cada 100 g d’ametlles aporten prop de 270 mg de magnesi. Això significa que, amb un parell de grapats al dia, les nostres necessitats d’aquest mineral queden pràcticament cobertes. Les ametlles també ajuden a millorar l’estat anímic, ja que contenen tirosina, un aminoàcid que intervé en la producció de la dopamina, l’hormona de la felicitat.

Festucs

Està més que demostrat que el festuc és un dels tipus de fruits secs que aporten més energia i fibra, en un nivell similar al pinyó i la nou. Té un contingut molt elevat en proteïnes, vitamines, minerals i àcids grassos saludables, i no té cap greix saturat. Per tot això, el festuc és un producte recomanable inclús en dietes hipocalòriques, destinades al control del pes. A més, estudis recents han demostrat que, consumits amb moderació i amb regularitat, els festucs estan indicats per a prevenir la diabetis i el càncer, reduir el colesterol i mitigar l’estrés.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later