Blog

Els fruits secs, un plaer sense gluten

1 Març 2017

Tant els celíacs com tots aquells que han decidit reduir el consum de gluten en la seva dieta tenen en els fruits secs de Borges un gran aliat.

Els fruits secs són una magnífica font de nutrients i els experts recomanen consumir-ne diàriament perquè contenen proteïnes, magnesi, ferro, fibra i omega-3, ens aporten energia, són cardiosaludables i, a més, són deliciosos. I és que les nous, ametlles, festucs i avellanes, entre molts altres, són perfectes per fer un mos a mig matí o mitja tarda, i també són la mar de versàtils i encaixen perfectament en amanides, com a guarnició per a cremes o en forma de farina per elaborar des d’una beixamel a un pa de pessic o qualsevol altra peça de rebosteria.

Menjar sense gluten és, per sort, cada vegada més senzill, tant per a les persones celíaques com per als que han decidit reduir lleugerament la seva ingesta. La gamma de fruita seca 100 % natural sense gluten de Borges és una bona manera perquè menjar sense gluten sigui divertit i creatiu.

És important tenir en compte que els fruits secs crus no contenen gluten (tot i que poden contenir traces degut a la manipulació o possible contacte amb cereals). No obstant això, una vegada es fregeixen o torren, aquests aliments solen deixar de ser aptes per a celíacs, ja que generalment es fa servir farina de blat. En el cas de la gamma Borges Natura, els fruits secs es torren amb farina d’arròs, de manera que no contenen gluten, colorants, conservants ni sal afegida.

Aquí tenim uns suggeriments per incorporar els fruits secs a la dieta i fer de la nostra cuina un lloc millor:

1– Incorpora a la teva amanida, ja sigui de brots, pasta, cuscús o quinoa ―tot sense gluten, clar―, un grapat de còctel de fruita seca i fruites dessecades, que conté nous de Califòrnia, ametlles, avellanes i nous pacanes.

2– Elabora una beixamel sense gluten amb llet d’ametlles i farina d’ametlles (el resultat de passar les ametlles per la picadora). Serà ideal, per exemple, per acompanyar un bròquil o una coliflor i gratinar al forn durant uns minuts, a més de per a lasanyes o croquetes. Una altra opció és fer-la a amb nous, incorporant també la beguda de nou de Borges i un raig d’oli d’oliva verge extra en lloc de mantega.

3– Arriba el moment de les copes a casa havent sopat, i res millor per acompanyar un còctel casolà elaborat amb tota la cura del món que un altre còctel, aquesta vegada de fruits secs, amb nous de Califòrnia, ametlles, panses, festucs, pipes de gira-sol i nabius.

4– Unes ametlles picades en lloc dels clàssics crostonets donaran un toc especial a aquestes cremes, tant fredes com calentes, que ens acompanyen tot l’any.

5– Les salses amb fruits secs, com les orellanes o qualsevol barreja, són ideals per acompanyar tant la carn com el peix al forn o a la planxa.

6– I si afegeixes un grapat de fruits secs als teus cereals sense gluten de l’esmorzar? Si a més hi poses fruites vermelles i, per què no, unes llavors de xocolata sense llet i sense gluten el dia començarà, sens dubte, amb molt bon peu.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later