Blog

Gelats casolans, sense geladora!

25 Juliol 2016

Per preparar gelats casolans no cal tenir un arsenal d’electrodomèstics, ara t’ho demostrarem. Amb una batedora i un congelador en tens prou i de sobres per aconseguir fer gelats cremosos que agradaran a tota la família. Tot seguit compartim unes quantes receptes senzilles que es poden complementar amb un munt de sabors i guarnicions: des de fruita fresca fins a cremes balsàmiques, passant per panses o avellanes.

Gelat ràpid de nata

El gelat de nata és la base més senzilla i versàtil que hi ha. Necessitaràs: 500 ml de nata líquida per muntar i 250 ml de llet condensada. Primer has de batre la nata fins que assoleixi una textura densa, després aboques la llet condensada en un bol i hi vas afegint la nata molt a poc a poc. Ho barreges bé fins que quedi ben lligat i tot seguit poses aquesta barreja en un motlle, n’aplanes la superfície, la cobreixes amb paper film i la poses dins del congelador. Al cap d’una hora, la remenes i deixes que continuï el procés de congelació. No gaires hores més tard el gelat ja estarà llest. Tal qual és boníssim, però, si el vols animar, el pots servir acompanyat amb maduixes, panses, crema balsàmica de gerds o de mango, per exemple.

Gelat de plàtan i ratlladura de xocolata

En aquest cas prepararem el gelat just en el moment de servir-lo. Si el poses al congelador no quedarà cremós i si el fas abans es desfarà. La part bona? Tindrem un gelat fet en cinc minuts sense necessitat d’esperar que es congeli. El truc és tenir una reserva de rodanxes de plàtan congelades: n’hi ha prou amb triturar-les bé amb la batedora, afegir-hi una mica de llet si vols que tingui una textura un xic més cremosa i, a l’hora de servir-lo, ratllar-hi una mica de xocolata com a guarnició.

Gelat de iogurt i maduixes

Rentem i triturem 300 g de maduixes; després les barregem amb dos iogurts naturals cremosos i mel al gust, i tot seguit aboquem aquesta barreja en un motlle, la tapem amb paper film i cap al congelador. L’has de remenar cada 30 minuts perquè no es cristal·litzi. Al cap de tres hores, aproximadament, ja estarà llest.

Entrades relacionades

Blog
Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Com reconèixer una bona crema balsàmica?

Blog
Tres sopars estiuencs i saludables.

Tres sopars estiuencs, saludables i fàcils

És necessari inciar la secció

o amb la teva adreça de correu electrònic

There has ben an error please try again later